Sørvestlig succotash
Lær hvordan du lager southwestern succotash, en smakfull og fargerik rett perfekt for sommermåltider. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pose på 450 gram frosne limabønner
- 1 pose på 450 gram frosne søte hvite maiskorn
- 2 ss olivenolje
- 1 ss spisskummenfrø
- 1 løk, hakket
- 2 røde paprika, hakket
- 2 poblano-chili, *fjernet frøene, hakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss fersk oregano, hakket
- 1 boks på 410 gram med lavsalt kyllingkraft
- 1/2 kopp pisket krem
- 2/3 kopp fersk koriander, hakket
Fremgangsmåte
- 1Kok lima bønner i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 6 minutter. Fjern fra varmen. Rør inn hvit mais. Sil av godt. Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett spisskummenfrø og rør til de er ristet, ca. 3 minutter. Tilsett løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 8 minutter. Tilsett paprika, chili, hvitløk og oregano; sautér til paprikaene nesten er møre, ca. 4 minutter. Rør inn lima bønner og mais, deretter buljong og fløte. La det småkoke til grønnsakene er møre og de er dekket av fløte, ca. 20 minutter. Rør inn 1/3 kopp koriander. Smak til succotashen med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Rør om og varm opp over middels varme før servering.)
- 2Kok lima bønner i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 6 minutter. Fjern fra varmen. Rør inn hvit mais. Sil av godt.
- 3Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett spisskummenfrø og rør til de er ristet, ca. 3 minutter. Tilsett løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 8 minutter. Tilsett paprika, chili, hvitløk og oregano; sautér til paprikaene nesten er møre, ca. 4 minutter. Rør inn lima bønner og mais, deretter buljong og fløte. La det småkoke til grønnsakene er møre og de er dekket av fløte, ca. 20 minutter. Rør inn 1/3 kopp koriander. Smak til succotashen med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Rør om og varm opp over middels varme før servering.)
- 4Overfør succotashen til en serverings