Coq au Vin

Coq au Vin

oppskrift på coq au vin, en tradisjonell fransk rett med kylling, rødvin, sopp og bacon. perfekt for helgen eller en spesiell anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 skiver magert bacon
  • 2. 10 perle løk
  • 3. 1 løk, hakket
  • 4. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 2 ss usaltet smør
  • 6. 3 sopp, skåret i 1/4-tommers skiver
  • 7. 1/2 kopp kyllingkraft
  • 8. 1/4 kopp tørr rødvin
  • 9. 1 ss Worcestershire-saus
  • 10. En klype tørket timian
  • 11. 1 hel, skinn- og benfri kyllingbryst (ca. 340 gram), delt i to
  • 12. Kokt ris som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1Legg baconet på et dobbelt lag mikrobølgepapir, dekk det med et dobbelt lag mikrobølgepapir, og varm det i mikrobølgeovnen på full kraft (100 %) i 2 minutter. La baconet avkjøle og smuldre det grovt. I en mikrobølgeovnsikker ildfast form blandes perleløken med en spiseskje vann, og de dekkes med et mikrobølgesikkert lokk. Varm det opp i mikrobølgeovnen på full kraft (100 %) i 1 minutt. Overfør løken til en bolle, la den avkjøle, og skrell den. I samme form mikrobølgeovnes hakket løk og hvitløk i smør, dekket med lokk, på full kraft (100 %), rør om etter 2 minutter, og la det steke i totalt 5 minutter. Tilsett sopp, buljong, vin, Worcestershire-saus, timian, salt og pepper etter smak, og varm opp blandingen i mikrobølgeovnen, dekket med lokk, på full kraft (100 %) i 10 minutter. Tilsett kylling, bacon og perleløk, pensle dem med kokevæsken, og varm opp blandingen i mikrobølgeovnen, dekket med lokk, i 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Server blandingen med ris.
  2. 2Legg baconet på et dobbelt lag mikrobølgepapir, dekk det med et dobbelt lag mikrobølgepapir, og varm det i mikrobølgeovnen på full kraft (100 %) i 2 minutter. La baconet avkjøle og smuldre det grovt. I en mikrobølgeovnsikker ildfast form blandes perleløken med en spiseskje vann, og de dekkes med et mikrobølgesikkert lokk. Varm det opp i mikrobølgeovnen på full kraft (100 %) i 1 minutt. Overfør løken til en bolle, la den avkjøle, og skrell den. I samme form mikrobølgeovnes hakket løk og hvitløk i smør, dekket med lokk, på full kraft (100 %), rør om etter 2