Coq au Vin
oppskrift på coq au vin, en tradisjonell fransk rett med kylling, rødvin, sopp og bacon. perfekt for helgen eller en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 skiver magert bacon
- 2. 10 perle løk
- 3. 1 løk, hakket
- 4. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 2 ss usaltet smør
- 6. 3 sopp, skåret i 1/4-tommers skiver
- 7. 1/2 kopp kyllingkraft
- 8. 1/4 kopp tørr rødvin
- 9. 1 ss Worcestershire-saus
- 10. En klype tørket timian
- 11. 1 hel, skinn- og benfri kyllingbryst (ca. 340 gram), delt i to
- 12. Kokt ris som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Legg baconet på et dobbelt lag mikrobølgepapir, dekk det med et dobbelt lag mikrobølgepapir, og varm det i mikrobølgeovnen på full kraft (100 %) i 2 minutter. La baconet avkjøle og smuldre det grovt. I en mikrobølgeovnsikker ildfast form blandes perleløken med en spiseskje vann, og de dekkes med et mikrobølgesikkert lokk. Varm det opp i mikrobølgeovnen på full kraft (100 %) i 1 minutt. Overfør løken til en bolle, la den avkjøle, og skrell den. I samme form mikrobølgeovnes hakket løk og hvitløk i smør, dekket med lokk, på full kraft (100 %), rør om etter 2 minutter, og la det steke i totalt 5 minutter. Tilsett sopp, buljong, vin, Worcestershire-saus, timian, salt og pepper etter smak, og varm opp blandingen i mikrobølgeovnen, dekket med lokk, på full kraft (100 %) i 10 minutter. Tilsett kylling, bacon og perleløk, pensle dem med kokevæsken, og varm opp blandingen i mikrobølgeovnen, dekket med lokk, i 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Server blandingen med ris.
- 2Legg baconet på et dobbelt lag mikrobølgepapir, dekk det med et dobbelt lag mikrobølgepapir, og varm det i mikrobølgeovnen på full kraft (100 %) i 2 minutter. La baconet avkjøle og smuldre det grovt. I en mikrobølgeovnsikker ildfast form blandes perleløken med en spiseskje vann, og de dekkes med et mikrobølgesikkert lokk. Varm det opp i mikrobølgeovnen på full kraft (100 %) i 1 minutt. Overfør løken til en bolle, la den avkjøle, og skrell den. I samme form mikrobølgeovnes hakket løk og hvitløk i smør, dekket med lokk, på full kraft (100 %), rør om etter 2