Rufsete pasta med urtet ricotta og brunt smør med pinjekjerner
oppskrift på ruffled pasta servert med kremet herbed ricotta og ristede pinjekjerner i brunet smør, perfekt for en smakfull hovedrett
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (425 g) beholder med helmelk eller delvis skummet ricotta (knapt 2 kopper)
- 1/3 kopp finrevet Parmigiano-Reggiano (28 g)
- 3 ss hakket fersk persille
- 2 ss hakket fersk oregano
- 1 ss hakket fersk salvie
- 1/2 ts grovkvernet svart pepper
- 1/2 ts salt
- 450 g mafalde-pasta, hver pasta delt i tre deler, eller campanelle-pasta
- 3 ss usaltet smør
- 2 ss olivenolje
- 1/3 kopp pinjekjerner (ca. 50 g), grovhakket
Fremgangsmåte
- 1Bland ricotta, Parmigiano-Reggiano, urter, pepper og 1/4 teskje salt i en stor serveringsskål. Kok pasta i en stor kjele på 6–8 liter med kokende, saltet vann til den er al dente. Sett til side 1 kopp av kokevannet, og sil deretter av pastaen i en sil. Mens pastaen koker, varm smør og olje i en dyp, tung stekepanne på 12 tommer over moderat varme til skummet legger seg. Tilsett pinjekjerner og resten av 1/4 teskje salt, og kok under omrøring til nøttene og smøret har blitt gyldne, ca. 3 minutter. Tilsett den avdryppede pastaen i pinjekjernene og smøret sammen med 1/3 kopp av det reserverte kokevannet, og rør for å dekke pastaen. Tynn ricottablandingen med ytterligere 1/2 kopp av det reserverte kokevannet, og tilsett deretter pastaen og vend forsiktig sammen. Tynn ut med noe av det resterende kokevannet hvis nødvendig. Server umiddelbart.
- 2Bland ricotta, Parmigiano-Reggiano, urter, pepper og 1/4 teskje salt i en stor serveringsskål.
- 3Kok pasta i en stor kjele på 6–8 liter med kokende, saltet vann til den er al dente. Sett til side 1 kopp av kokevannet, og sil deretter av pastaen i en sil.
- 4Mens pastaen koker, varm smør og olje i en dyp, tung stekepanne på 12 tommer over moderat varme til skummet legger seg. Tilsett pinjekjerner og resten av 1/4 teskje salt, og kok under omrøring til nøttene og smøret er gyldne, ca. 3 minutter.
- 5Tilsett den avdryppede pastaen i pinjekjernene og smøret sammen med 1/3 kopp av det reserverte kokevannet, og rør for å dekke pastaen. Tynn ut ricottablandingen med ytterligere 1/2 kopp av det reserverte kokevannet, og tilsett deretter pastaen




