Rufsete pasta med urtet ricotta og brunt smør med pinjekjerner

Rufsete pasta med urtet ricotta og brunt smør med pinjekjerner

oppskrift på ruffled pasta servert med kremet herbed ricotta og ristede pinjekjerner i brunet smør, perfekt for en smakfull hovedrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (425 g) beholder med helmelk eller delvis skummet ricotta (knapt 2 kopper)
  • 1/3 kopp finrevet Parmigiano-Reggiano (28 g)
  • 3 ss hakket fersk persille
  • 2 ss hakket fersk oregano
  • 1 ss hakket fersk salvie
  • 1/2 ts grovkvernet svart pepper
  • 1/2 ts salt
  • 450 g mafalde-pasta, hver pasta delt i tre deler, eller campanelle-pasta
  • 3 ss usaltet smør
  • 2 ss olivenolje
  • 1/3 kopp pinjekjerner (ca. 50 g), grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Bland ricotta, Parmigiano-Reggiano, urter, pepper og 1/4 teskje salt i en stor serveringsskål. Kok pasta i en stor kjele på 6–8 liter med kokende, saltet vann til den er al dente. Sett til side 1 kopp av kokevannet, og sil deretter av pastaen i en sil. Mens pastaen koker, varm smør og olje i en dyp, tung stekepanne på 12 tommer over moderat varme til skummet legger seg. Tilsett pinjekjerner og resten av 1/4 teskje salt, og kok under omrøring til nøttene og smøret har blitt gyldne, ca. 3 minutter. Tilsett den avdryppede pastaen i pinjekjernene og smøret sammen med 1/3 kopp av det reserverte kokevannet, og rør for å dekke pastaen. Tynn ricottablandingen med ytterligere 1/2 kopp av det reserverte kokevannet, og tilsett deretter pastaen og vend forsiktig sammen. Tynn ut med noe av det resterende kokevannet hvis nødvendig. Server umiddelbart.
  2. 2Bland ricotta, Parmigiano-Reggiano, urter, pepper og 1/4 teskje salt i en stor serveringsskål.
  3. 3Kok pasta i en stor kjele på 6–8 liter med kokende, saltet vann til den er al dente. Sett til side 1 kopp av kokevannet, og sil deretter av pastaen i en sil.
  4. 4Mens pastaen koker, varm smør og olje i en dyp, tung stekepanne på 12 tommer over moderat varme til skummet legger seg. Tilsett pinjekjerner og resten av 1/4 teskje salt, og kok under omrøring til nøttene og smøret er gyldne, ca. 3 minutter.
  5. 5Tilsett den avdryppede pastaen i pinjekjernene og smøret sammen med 1/3 kopp av det reserverte kokevannet, og rør for å dekke pastaen. Tynn ut ricottablandingen med ytterligere 1/2 kopp av det reserverte kokevannet, og tilsett deretter pastaen