Bønnesalat med kidneybønner, valnøtter og koriander

Bønnesalat med kidneybønner, valnøtter og koriander

Oppdag en frisk og smakfull kidney bean salad med valnøtter og koriander. Perfekt som forrett eller lett lunsj, klar på under 20 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer spisskummenfrø
  • 7 spiseskjeer rødvinseddik
  • 6 spiseskjeer olivenolje
  • 5 bokser á 15-16 unser kidneybønner, skylt og avrent
  • 1 middels stor rød løk, finhakket
  • 1 1/2 kopper valnøtter, grovhakket
  • 1/2 kopp hakket frisk koriander, pluss litt til pynt
  • Romaine-salatblader
  • Ytterligere hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Rist spisskummen i en panne over middels varme til det begynner å dufte, ca. 2 minutter. Visp sammen eddik og olje i en bolle. Bland kidneybønner, løk, 1 ½ kopper valnøtter og ½ kopp hakket koriander i en stor bolle. Tilsett eddik- og oljeblandingen. Knus spisskummenseedene mellom fingrene og ha dem i bollen. Vend forsiktig for å blande; krydre med salt og pepper. La salaten stå i romtemperatur i 2 timer. (Kan lages 6 timer i forveien; oppbevar i kjøleskap. La den komme til romtemperatur før servering.) Dekk en stor bolle med salatblader og fyll den med salaten. Pynt med ekstra koriander og valnøtter, og server.
  2. 2Rist spisskummen i en panne over middels varme til det begynner å dufte, ca. 2 minutter. Visp sammen eddik og olje i en bolle.
  3. 3Bland kidneybønner, løk, 1 ½ kopper valnøtter og ½ kopp hakket koriander i en stor bolle. Tilsett eddik- og oljeblandingen. Knus spisskummenseedene mellom fingrene og ha dem i bollen. Vend forsiktig for å blande; krydre med salt og pepper. La salaten stå i romtemperatur i 2 timer. (Kan lages 6 timer i forveien; oppbevar i kjøleskap. La den komme til romtemperatur før servering.)
  4. 4Dekk en stor bolle med salatblader og fyll den med salaten. Pynt med ekstra koriander og valnøtter, og server.