Poteter med spekeskinke og Crucolo-ostesaus

Poteter med spekeskinke og Crucolo-ostesaus

Lær hvordan du lager deilige poteter med spek og en kremet crucolo-ostesaus. En perfekt rett for en smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund små til middels store (2- til 3-tommers brede) gule poteter, som Yukon Gold
  • 1 spiseskje salt
  • 2/3 kopp hel melk
  • 1/2 pund Crucolo- eller Asiago Fresco-ost, grovt revet (ca. 2 1/2 kopper)
  • 2 unser (3/4 tommer tykke) skiver italiensk speck (helst fra Alto Adige), kuttet i julienne-strimler på 3/4 tommer

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk poteter med kaldt vann slik at vannet dekker dem med én tomme i en 4- til 5-liters kjele, og tilsett salt. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke, delvis dekket, til potetene er møre når de stikkes med en skarp kniv, ca. 15–20 minutter. I mellomtiden koker du melk og ost i en 2-liters tykkbunnet kjele over lav varme, og rører av og til med en visp eller tresleiv, bare til osten er smeltet og sausen er jevn (ikke la den koke), ca. 8–10 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn spek. Sil av potetene i en sil og del dem i to. Server med sausen over.