London Broil med soyasitrusmajones

London Broil med soyasitrusmajones

oppskrift på london broil med frisk soy citrus mayonnaise. enkel, smakfull og perfekt for en helgemiddag eller hverdagslunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 kopp finkvalitets fermentert soyasaus*
  • 1/2 kopp tørr rødvin
  • 1/4 kopp fersk sitronjuice
  • 1/3 kopp fersk appelsinjuice
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 bunt vårløk, kuttet i 8 cm lange biter
  • 5 hvitløksfedd, knust og skrelt
  • 1/2 teskje hvit pepper
  • En klype cayennepepper
  • 1,1–1,4 kg topp-udbeining av London broil (2,5–3 tommer tykk)
  • 1 kopp majones
  • Spesialutstyr: et hurtigtermometer
  • Tilbehør: ristet eller grillet landbrød

Fremgangsmåte

  1. 1Bland soyasaus, rødvin, saft, 2 spiseskjeer olje, vårløk, hvitløk, hvit pepper og cayenne i en 1-liters kraftig, tett plastpose som kan lukkes. Tilsett biffen og lukk posen, press ut luften. Vend posen for å dekke biffen, og la den marinere, avkjølt, ved å snu på posen av og til, i minst 4 timer. Overfør biffen til en tallerken og sil 2 spiseskjeer marinade gjennom en finmasket sikt over en 1-liters kraftig kjele, og kast resten eller bruk det til noe annet (se kokkens notat nedenfor). La biffen bli romtemperert, ca. 30 minutter. Varm opp den gjenværende spiseskjeen olje i en 30 cm tykk stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter biffen, uten lokk, til undersiden er brunet, ca. 5 minutter. Snu biffen, reduser varmen til moderat lav og dekk til pannen. Fortsett å koke til et termometer som er satt inn horisontalt 5 cm inn i midten av biffen viser 49°C, i 10 til 12 minutter. Overfør til et skjærebrett og la den hvile i minst 15 minutter (den indre temperaturen vil stige til 54-57°C for medium-rare). Mens biffen koker og hviler, kok opp marinaden i kjelen, hell den deretter i en bolle og avkjøl helt. Rør inn majones til det er godt blandet, og sett i kjøleskapet, dekket, til den skal serveres. Hold kniven i en 45-graders vinkel, skjær biffen på tvers av fibrene i veldig tynne skiver, og legg dem på et serveringsfat. Drypp over eventuelle safter som har samlet seg på skjærebrettet. Server ved romtemperatur eller litt avkjølt, med majones.
  2. 2Bland soyasaus, rødvin, saft, 2 spiseskjeer olje, vårløk, hvitløk, hvit pepper og cayenne