London Broil med soyasitrusmajones
oppskrift på london broil med frisk soy citrus mayonnaise. enkel, smakfull og perfekt for en helgemiddag eller hverdagslunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3/4 kopp finkvalitets fermentert soyasaus*
- 1/2 kopp tørr rødvin
- 1/4 kopp fersk sitronjuice
- 1/3 kopp fersk appelsinjuice
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 bunt vårløk, kuttet i 8 cm lange biter
- 5 hvitløksfedd, knust og skrelt
- 1/2 teskje hvit pepper
- En klype cayennepepper
- 1,1–1,4 kg topp-udbeining av London broil (2,5–3 tommer tykk)
- 1 kopp majones
- Spesialutstyr: et hurtigtermometer
- Tilbehør: ristet eller grillet landbrød
Fremgangsmåte
- 1Bland soyasaus, rødvin, saft, 2 spiseskjeer olje, vårløk, hvitløk, hvit pepper og cayenne i en 1-liters kraftig, tett plastpose som kan lukkes. Tilsett biffen og lukk posen, press ut luften. Vend posen for å dekke biffen, og la den marinere, avkjølt, ved å snu på posen av og til, i minst 4 timer. Overfør biffen til en tallerken og sil 2 spiseskjeer marinade gjennom en finmasket sikt over en 1-liters kraftig kjele, og kast resten eller bruk det til noe annet (se kokkens notat nedenfor). La biffen bli romtemperert, ca. 30 minutter. Varm opp den gjenværende spiseskjeen olje i en 30 cm tykk stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter biffen, uten lokk, til undersiden er brunet, ca. 5 minutter. Snu biffen, reduser varmen til moderat lav og dekk til pannen. Fortsett å koke til et termometer som er satt inn horisontalt 5 cm inn i midten av biffen viser 49°C, i 10 til 12 minutter. Overfør til et skjærebrett og la den hvile i minst 15 minutter (den indre temperaturen vil stige til 54-57°C for medium-rare). Mens biffen koker og hviler, kok opp marinaden i kjelen, hell den deretter i en bolle og avkjøl helt. Rør inn majones til det er godt blandet, og sett i kjøleskapet, dekket, til den skal serveres. Hold kniven i en 45-graders vinkel, skjær biffen på tvers av fibrene i veldig tynne skiver, og legg dem på et serveringsfat. Drypp over eventuelle safter som har samlet seg på skjærebrettet. Server ved romtemperatur eller litt avkjølt, med majones.
- 2Bland soyasaus, rødvin, saft, 2 spiseskjeer olje, vårløk, hvitløk, hvit pepper og cayenne