Honningbrød
oppskrift på honningbrød, et mykt og søtt bakverk perfekt til frokost eller som snacks. enkelt å lage og smakfullt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje hakket rosmarin
- 2. 1/4 kopp rapsolje
- 3. 2 pakker tørrgjær (1 1/2 spiseskjeer)
- 4. 2 1/2 kopper varmt vann
- 5. 7 kopper hvetemel
- 6. 1 spiseskje salt
- 7. 3/4 kopp honning
Fremgangsmåte
- 11. Rist rosmarinen i en liten stekepanne over middels høy varme til den er duftende, omtrent 30 sekunder. Ta den av varmen og sett til side. I en liten bolle, bland oljen, gjæren og det varme vannet, og rør for å løse opp gjæren. La det stå i 5 minutter, eller til det er skummende. Bland melet og saltet, og legg det i en stor bolle. Lag en fordypning i midten. Hell den oppløste gjæren sakte i fordypningen, og arbeid inn melet med fingertuppene, før du elter deigen til en ball. Elt inn honningen og den ristede rosmarinen. Legg deigen i en stor, smurt bolle og vend den slik at den blir dekket av oljen. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle eller smurt plastfolie, og la den heve til den er 1 1/2 ganger så stor som utgangspunktet, omtrent 1 time. Smør to brødformer på 23 x 10 cm. Slå ned deigen og overfør den til en melet arbeidsflate. Elt i 5 minutter. Del deigen i to og form til brød. Plasser i de forberedte formene, dekk med plastfolie, og la heve i 20 minutter. Forvarm ovnen til 200°C. Plasser formene i ovnen og stek til overflaten er gyllen, ca. 25–30 minutter. Vend formene opp ned på en avkjølingsrist og la stå i 5 minutter, fjern deretter formene og la avkjøle.
- 22. Rist rosmarinen i en liten stekepanne over middels høy varme til den er duftende, omtrent 30 sekunder. Ta den av varmen og sett til side.
- 33. I en liten bolle, bland oljen, gjæren og det varme vannet, og rør for å løse opp gjæren. La det stå i 5 minutter, eller til det er skummende.
- 44. Bland melet og saltet, og legg det i en stor bolle. Lag en fordypning i midten. Hell den oppløste