Kjøttboller og grønnsakssuppe

Kjøttboller og grønnsakssuppe

Lær hvordan du lager en deilig kjøttboller og grønnsaksuppe. En sunn og varmende rett som passer hele familien. Perfekt for hverdagen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund kjøttdeig av storfe
  • ½ kopp ferske brødsmuler
  • ⅓ kopp revet Parmesanost
  • 4 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 3 teskjeer tørket oregano
  • 1 teskje salt
  • 3 bokser á 14½ unser med storfefond
  • 1 boks á 28 unser med italienske tomater
  • 6 gulrøtter, i terninger
  • 4 mellomstore poteter, skrelte og i terninger
  • 2 små løk, hakket
  • 4 store hvitløksfedd, hakket
  • 2 teskjeer tørket timian

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen kjøttdeig av storfe, ferske brødsmuler, revet Parmesanost, 2 spiseskjeer fersk persille, 1 teskje tørket oregano og 1 teskje salt i en stor bolle, og bland godt. Bruk fuktede håndflater til å forme blandingen til kjøttboller med en diameter på 2,5 cm. Kok opp kraften i en stor, tykkbunnet gryte over høy varme. Slipp kjøttbollene forsiktig i og kok i 5 minutter. Tilsett tomater med saften, gulrøtter, poteter, løk, hvitløk, tørket timian og de resterende 2 teskjeene oregano. Skru ned varmen til middels. La suppen småkoke uten lokk til kjøttbollene og grønnsakene er gjennomkokte og møre, og rør forsiktig i tomatene med baken av en skje, ca. 40 minutter. Smak til med salt og pepper. Server suppen i dype boller. Strø over resten av persillen og server.
  2. 2Bland sammen kjøttdeig av storfe, ferske brødsmuler, revet Parmesanost, 2 spiseskjeer fersk persille, 1 teskje tørket oregano og 1 teskje salt i en stor bolle, og bland godt. Bruk fuktede håndflater til å forme blandingen til kjøttboller med en diameter på 2,5 cm.
  3. 3Kok opp kraften i en stor, tykkbunnet gryte over høy varme. Slipp kjøttbollene forsiktig i og kok i 5 minutter. Tilsett tomater med saften, gulrøtter, poteter, løk, hvitløk, tørket timian og de resterende 2 teskjeene oregano. Skru ned varmen til middels. La suppen småkoke uten lokk til kjøttbollene og grønnsakene er gjennomkokte og møre, og rør forsiktig i tomatene med baken av en skje, ca. 40 minutter. Smak til med salt og pepper. Server suppen i dype boller. Strø over resten av persillen og server.