Kjøttboller og grønnsakssuppe
Lær hvordan du lager en deilig kjøttboller og grønnsaksuppe. En sunn og varmende rett som passer hele familien. Perfekt for hverdagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- ½ kopp ferske brødsmuler
- ⅓ kopp revet Parmesanost
- 4 spiseskjeer hakket fersk persille
- 3 teskjeer tørket oregano
- 1 teskje salt
- 3 bokser á 14½ unser med storfefond
- 1 boks á 28 unser med italienske tomater
- 6 gulrøtter, i terninger
- 4 mellomstore poteter, skrelte og i terninger
- 2 små løk, hakket
- 4 store hvitløksfedd, hakket
- 2 teskjeer tørket timian
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen kjøttdeig av storfe, ferske brødsmuler, revet Parmesanost, 2 spiseskjeer fersk persille, 1 teskje tørket oregano og 1 teskje salt i en stor bolle, og bland godt. Bruk fuktede håndflater til å forme blandingen til kjøttboller med en diameter på 2,5 cm. Kok opp kraften i en stor, tykkbunnet gryte over høy varme. Slipp kjøttbollene forsiktig i og kok i 5 minutter. Tilsett tomater med saften, gulrøtter, poteter, løk, hvitløk, tørket timian og de resterende 2 teskjeene oregano. Skru ned varmen til middels. La suppen småkoke uten lokk til kjøttbollene og grønnsakene er gjennomkokte og møre, og rør forsiktig i tomatene med baken av en skje, ca. 40 minutter. Smak til med salt og pepper. Server suppen i dype boller. Strø over resten av persillen og server.
- 2Bland sammen kjøttdeig av storfe, ferske brødsmuler, revet Parmesanost, 2 spiseskjeer fersk persille, 1 teskje tørket oregano og 1 teskje salt i en stor bolle, og bland godt. Bruk fuktede håndflater til å forme blandingen til kjøttboller med en diameter på 2,5 cm.
- 3Kok opp kraften i en stor, tykkbunnet gryte over høy varme. Slipp kjøttbollene forsiktig i og kok i 5 minutter. Tilsett tomater med saften, gulrøtter, poteter, løk, hvitløk, tørket timian og de resterende 2 teskjeene oregano. Skru ned varmen til middels. La suppen småkoke uten lokk til kjøttbollene og grønnsakene er gjennomkokte og møre, og rør forsiktig i tomatene med baken av en skje, ca. 40 minutter. Smak til med salt og pepper. Server suppen i dype boller. Strø over resten av persillen og server.