Pølse, grønnsaker og bønner pasta
Lær hvordan du lager en smakfull pasta med pølser, grønnsaker og bønner. En rask og enkel rett som passer til hverdag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp olivenolje
- 2 kvister rosmarin
- 225 gram spicy italiensk pølse, uten svor
- 1 (440 gram) boks kikerter eller cannellini-bønner (hvite nyrebønner), skylt og tørket
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 340 gram paccheri, rigatoni eller annen stor rørformet pasta
- Kosher-salt
- 8 kopper (lett pakket) revet escarole, grønnkål eller mangoldblader
- 3/4 kopp finrevet Parmesan, delt
- Nykvernet svart pepper
- 2 ss usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor nederlandsk ovn eller annen tung gryte over middels høy varme. Stek rosmarin, vend jevnlig, til den er sprø, ca. 2 minutter. Overfør til tørkepapir for å renne av. Tilsett pølse i samme gryte og kok, og bruk en tresleiv til å bryte opp pølsen og røre av og til, til den er brunet og gjennomstekt, 8–10 minutter. Overfør med en hullsleiv til en tallerken. Tilsett kikerter i gryten og kok, og vend av og til, og mos noen kikerter med skjeen, til de er brune i flekker, ca. 5 minutter. Overfør omtrent halvparten av kikertene til tallerkenen med pølsen. Tilsett vin i gryten, kok opp, og la det koke til væsken nesten er fordampet, ca. 2 minutter. I mellomtiden koker du pasta i en stor gryte med kokende, saltet vann, og rører av og til, til den er veldig al dente, ca. 3 minutter mindre enn pakkens anvisning. Bruk en hullsleiv eller en sil, og overfør pastaen til gryten med kikertene, og tilsett escarole og 1 kopp av kokevannet. La det koke, og vend ofte, til escarolen er visnet, pastaen er al dente, og sausen er blitt tykkere, ca. 4 minutter. Tilsett ytterligere 1/4 kopp av kokevannet, og gradvis rør inn 1/2 kopp ost, til den er smeltet og har blitt til en luksuriøs, blank saus. Tynn ut med mer kokevann hvis nødvendig. Krydre med pepper, og eventuelt mer salt. Tilsett smør og vend godt sammen, og bland inn den reserverte pølsen og kikertene. Fordel pastaen i serveringsskåler. Smuldre rosmarin over og dryss med resten av 1/4 kopp osten.
- 2Varm opp olje i en stor nederlandsk ovn eller annen tung gryte over middels høy varme. Stek rosmarin, vend jevnlig, til den er sprø, ca.