Cherry Cola Barbecue-saus
lær hvordan du lager en smakfull cherry cola barbecue sauce med vår enkle oppskrift. perfekt til grillmat og som marinade.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss vegetabilsk olje
- 2 kopper hakket løk
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 flasker á 12 gram (ketchup-lignende) chilisaus
- 1 glass på 12 til 13 gram med kirsebærsyltetøy eller -marmelade
- 1 kopp kirsebærcola (vanlig, ikke diett)
- 1/3 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 1/4 kopp balsamicoeddik
- 1 teskje (eller mer) sterk peppersaus
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett løk; sautér til den er gyllen, ca. 7 minutter. Tilsett hvitløk og rør i 1 minutt. Rør inn chilisaus, sylteagurk, kirsebærcola, brunt sukker og eddik; la det småkoke under omrøring av og til. Skru ned varmen til middels-lav; la det småkoke uten lokk til det har redusert til 4 kopper, rør ofte for å unngå at det brenner seg, ca. 50 minutter. Rør inn 1 teskje hot pepper-saus. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer hot pepper-saus. Overfør til en bolle og avkjøl helt. FORBERED I FORVEIEN: Kan lages 2 uker i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 2Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett løk; sautér til den er gyllen, ca. 7 minutter. Tilsett hvitløk og rør i 1 minutt. Rør inn chilisaus, sylteagurk, kirsebærcola, brunt sukker og eddik; la det småkoke under omrøring av og til. Skru ned varmen til middels-lav; la det småkoke uten lokk til det har redusert til 4 kopper, rør ofte for å unngå at det brenner seg, ca. 50 minutter. Rør inn 1 teskje hot pepper-saus. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer hot pepper-saus. Overfør til en bolle og avkjøl helt. FORBERED I FORVEIEN: Kan lages 2 uker i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.