Klassisk potetmos

Klassisk potetmos

Lær hvordan du lager en klassisk potetmos med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til alle middager, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 store russepoteter (ca. 900 gram totalt)
  • 1 teskje salt
  • 3/4 kopp melk
  • 6 spiseskjeer usaltet smør
  • Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell potetene og skyll dem i kaldt vann. Del hver potet i fire deler og legg dem i en kjele på 3 til 4 liter. Dekk med kaldt vann, delvis dekk til kjelen, og kok opp vannet. Fjern lokket, tilsett 1 teskje salt, og skru ned varmen slik at vannet småkoker. Kok til potetene er møre når du stikker i dem med en gaffel, omtrent 10 til 12 minutter. I mellomtiden, i en liten kjele, varm opp melk og smør sammen til smøret har smeltet og blandingen er varm, men ikke kokende. Sil av vannet fra potetene og legg dem tilbake i den varme kjelen på lav varme i 1 minutt for å fjerne overflødig vann. Bruk en potetstapper, en presse eller en food mill for å mose potetene. Rør inn melk- og smørblandingen i potetene, litt etter litt, til de er så myke og fuktige som du ønsker. Smak til med salt og pepper. Server umiddelbart, eller hold dem varme i toppen av et dobbeltkoker, eller dekk til og varm opp igjen i en mikrobølgeovn.
  2. 2Skrell potetene og skyll dem i kaldt vann. Del hver potet i fire deler og legg dem i en kjele på 3 til 4 liter. Dekk med kaldt vann, delvis dekk til kjelen, og kok opp vannet. Fjern lokket, tilsett 1 teskje salt, og skru ned varmen slik at vannet småkoker. Kok til potetene er møre når du stikker i dem med en gaffel, omtrent 10 til 12 minutter. I mellomtiden, i en liten kjele, varm opp melk og smør sammen til smøret har smeltet og blandingen er varm, men ikke kokende.
  3. 3Sil av vannet fra potetene og legg dem tilbake i den varme kjelen på lav varme i 1 minutt for å fjerne overflødig vann. Bruk en potetstapper, en presse eller en food mill for å mose potetene. Rør inn melk- og sm