Stekt fisk med koriander i eddiksaus

Stekt fisk med koriander i eddiksaus

Lær hvordan du lager en smakfull rett med røstet fisk, koriander og en syrlig eddiksaus. Perfekt for en enkel og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 av en stang (6 spiseskjeer) usaltet smør, hvorav 2 spiseskjeer er myke
  • 20 tyrkiske laurbærblader
  • 2 spiseskjeer hele korianderfrø
  • 2 spiseskjeer grovt havsalt
  • 1 hel blåfisk på ca. 4 pund, renset, med hodet og halen intakt
  • 1/2 pund hele mandler (ca. 1 1/2 kopper), ristet og grovhakket
  • 1 sitron, i tynne skiver
  • 1 kopp hvitvinseddik
  • 2 tyrkiske laurbærblader
  • 6 hele svarte pepperkorn, lett knuste
  • 1/4 teskje grovt havsalt
  • Spesialutstyr: en stor (43 x 35 x 8 cm) non-reaktiv stekepanne eller ildfast form

Fremgangsmåte

  1. 1Smør mykner du og smører det over bunnen av stekepannen, og deretter strør du over 12 laurbærblader, 1 spiseskje korianderfrø og 1 spiseskje havsalt. Skyll fisken og tørk den forsiktig, deretter legger du den diagonalt i stekepannen. Hvis fisken er mer enn 45 centimeter lang, vil halen krølle seg opp langs siden av pannen (innpak halen i folie for å forhindre brenning). Rør sammen mandler, 1/2 teskje korianderfrø og 1 teskje havsalt. Fyll fisken med sitronskiver, mandelblandingen og 2 spiseskjeer smør, kuttet i små biter. (Noen nøtter kan falle ut.) Strø over de resterende 8 laurbærbladene, 2 1/2 teskjeer korianderfrø og 2 teskjeer havsalt. Smør fisken med de resterende 2 spiseskjeene smør, kuttet i små biter. Sett ovnsristen i midten av ovnen og plasser fisken i en kald ovn. Still inn ovnstemperaturen til 260°C. Stek til fisken er akkurat gjennomkokt, ca. 40 til 45 minutter. (Skjær forsiktig langs ryggsøylen med en liten kniv for å sjekke om den er ferdig; fisken skal ha gått fra gjennomsiktig til ugjennomsiktig.) Overfør fisken til et stort serveringsfat med to brede metallspatler. Sett til side eventuelle saft fra pannen. Kok opp alle sausens ingredienser i en liten, ikke-reaktiv kjele i 1 minutt. Rør inn de reserverte saftene fra pannen og hell sausen over fisken. Kast laurbærbladene.
  2. 2Smør myknet smør over bunnen av stekepannen og strø over 12 laurbærblader, 1 spiseskje korianderfrø og 1 spiseskje havsalt.
  3. 3Skyll fisken og tørk den forsiktig, deretter legger du den diagonalt i stekepannen. Hvis fisken er mer enn 45