Blomkålpuré
Lær hvordan du lager en kremet og velsmakende cauliflower purée. Perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hodekål, 2 til 2 1/2 pund
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Trekk bladene av blomkålen og skjær ut kjernen i en slags konusformet seksjon. Deretter river du blomkålhodet i små buketter med fingrene, og bruker en kniv når det trengs. Bryt eller skjær bukettene i mindre, jevne biter (ca. 4 cm), og legg dem i damperinnsatsen. Kok opp omtrent 2,5 cm vann i damperkaret, tilsett innsatsen, dekk til, og kok i ca. 15 minutter, eller til du kan stikke en liten kniv inn i stilkene og kjenne at det fortsatt er litt tekstur der. (Det kalles "tann".) Rør godt i blomkålen et par ganger mens den damper, slik at den koker jevnt. Hell omtrent halvparten av blomkålen i en food processor. Mål opp ¾ kopp av dampevannet, og hell i ca. ¼ kopp; kjør til det er glatt. Hell deretter resten av blomkålen oppi, tilsett omtrent en tredjedel av det gjenværende vannet, og kjør igjen til det er jevnt. Du må stoppe og skrape ned i beholderen og røre et par ganger; tilsett mer væske etter behov, men med forståelsen av at du helst vil bruke så lite væske som mulig. Med motoren i gang, kjør inn smør, salt og pepper gjennom matingsrøret. Smak til med krydder og server varm. (Du kan varme opp igjen på lav varme i samme panne hvis du ikke skal spise med en gang.)
- 2Trekk bladene av blomkålen og skjær ut kjernen i en slags konusformet seksjon. Deretter river du blomkålhodet i små buketter med fingrene, og bruker en kniv når det trengs. Bryt eller skjær bukettene i mindre, jevne biter (ca. 4 cm), og legg dem i damperinnsatsen. Kok opp omtrent 2,5 cm vann i damperkaret, tilsett innsatsen, dekk til, og kok i ca. 15 minutter, eller til du kan stikke en liten kniv inn i stilkene og kjen