Søt-surt surkål

Søt-surt surkål

oppskriften på søt-sur surkål er enkel å lage og perfekt som tilbehør til ulike retter. lær hvordan du lager den hjemme med vår steg-for-steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stor løk, delt i to på langs og skåret i tynne skiver på tvers (ca. 2 kopper)
  • 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 3 ss vegetabilsk olje
  • 1 ts spisskummenfrø, ristet
  • 10 hele allehånde, knust
  • 1 boks (ca. 800 g) hele tomater i juice
  • 1/2 kopp mørkbrunt sukker, pakket
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/4 ts svart pepper
  • 1,36 kg ferdigpakket surkål, godt skylt og avrundet

Fremgangsmåte

  1. 1Kok løk og hvitløk i olje i en tykkbunnet kjele på 3 1/2 til 4 liter over moderat lav varme, og rør av og til (rør oftere mot slutten av koketiden), til det er gyllent, ca. 30 minutter. Øk varmen til middels, tilsett spisskummen og allehånde, og kok under omrøring i 30 sekunder. Tilsett tomater (inkludert juice), brunt sukker, salt og pepper, og la det småkoke under omrøring av og til, og knus tomatene med en sleiv, i 10 minutter. Rør inn surkål og kok opp, skru ned varmen og la det småkoke, delvis dekket, og rør av og til til det meste av væsken er absorbert, ca. 30 minutter.