Kald rekesalat
oppskrift på en deilig kjølt rekesalat, perfekt for sommeren. enkel å lage, sunn og smakfull. ideell for varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1 spiseskje honning
- 1 teskje Dijon-sennep
- 6 spiseskjeer appelsinjuice
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 spiseskje rødvinseddik
- 1/4 teskje salt
- Saften og skallet fra 1 sitron
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1 laurbærblad
- 1 teskje svarte pepperkorn
- 1 teskje salt
- 680 gram store reker (med hale)
- 4 biter vannmelon (ca. 450 gram hver), skåret fra skallet
- 450 gram heirloom-tomater, delt i båter
- 1/3 kopp smuldret fetaost
- 1/4 kopp fersk basilikum, revet
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene til dressingen i en blender. Fyll en kjele på 4 liter med vann og kok opp; tilsett sitronsaft, sitronzest, hvitløk, laurbærblad, pepperkorn og salt. Legg i reker, dekk til, fjern fra varmen og la stå til rekene er kokte, ca. 15 minutter. Sil av vannet og avkjøl i 10 minutter, deretter sett i kjøleskapet i 30 minutter. Legg en stor serveringsfat med vannmelon og tomater. Topp med reker, fetaost og basilikum. Drypp over dressingen.