Poteter ovnsbakt med olivenolje og laurbærblader

Poteter ovnsbakt med olivenolje og laurbærblader

En enkel oppskrift på deilige ovnsbakte poteter med olivenolje og laurbærblader, perfekt som tilbehør til middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 mellomstore, røde poteter
  • ½ kopp olivenolje
  • 40 små laurbærblader
  • 1 ss grovt havsalt
  • 2 ts herbes de Provence*
  • 1 ½ ts grovkvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Bruk en liten skarp kniv og arbeid med én potet av gangen, og lag fem tverrgående vertikale kutt, jevnt fordelt, fra den ene siden til den andre (ikke skjær helt gjennom). Plasser poteten i en ildfast bakeform på 33x23x5 cm. Gjenta med de resterende potetene. Tilsett litt av oljen i formen og vend potetene slik at de blir dekket. Skyv ett laurbærblad inn i hvert kutt i hver potet. Bland salt, urter og pepper i en liten bolle og strø over potetene. Stek potetene til de er møre, ca. 55 minutter. Ta formen ut av ovnen. Forvarm grillen. Drypp resten av oljen over potetene. Grill til de begynner å bli brune, ca. 4 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Bruk en liten skarp kniv og arbeid med én potet av gangen, og lag fem tverrgående vertikale kutt, jevnt fordelt, fra den ene siden til den andre (ikke skjær helt gjennom). Plasser poteten i en ildfast bakeform på 33x23x5 cm. Gjenta med de resterende potetene. Tilsett litt av oljen i formen og vend potetene slik at de blir dekket. Skyv ett laurbærblad inn i hvert kutt i hver potet. Bland salt, urter og pepper i en liten bolle og strø over potetene. Stek potetene til de er møre, ca. 55 minutter. Ta formen ut av ovnen. Forvarm grillen. Drypp resten av oljen over potetene. Grill til de begynner å bli brune, ca. 4 minutter.
  3. 3*En tørket urtblanding som er tilgjengelig i spesialbutikker og i krydderseksjonen på noen supermarkeder. En blanding av tørket timian, basilikum, salvie og fennikelfrø kan brukes som erstatning.*
  4. 4*En tørket urtblanding som er tilgjengelig i spesialbutikker og i krydderseksjonen på noen supermarkeder. En bland