Kylling med indiske krydder, tomat og fløte

Kylling med indiske krydder, tomat og fløte

oppskrift på indisk-inspirert kylling med tomat og krem, perfekt for en smakfull middag. enkel å lage og full av krydder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 ss ghee (klaret smør) eller vegetabilsk olje
  • 6 kyllinglår (drumsticks med lår; ca. 1,4 kg)
  • Kosher-salt
  • nykvernet pepper
  • 1 middels stor løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finrevet
  • 2 ss finrevet skrelt ingefær
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt gurkemeie
  • 1 ½ ts malt koriander
  • ¾ ts cayennepepper
  • ¾ ts malt kardemomme
  • 8 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • ¾ kopp hermetisk tomatpuré
  • ½ kopp kremfløte
  • 450 g små Yukon Gold-poteter, skåret i ½ cm tykke skiver
  • Naturell yoghurt, fersk mynte, og naan, flatbrød eller kokt ris (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm ghee i en stor nederlandsk ovn over middels varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Arbeid i porsjoner, kok kyllingen med skinnsiden ned til den er gyldenbrun (ikke snu den), ca. 8–10 minutter. Overfør til en tallerken. Tilsett løk, hvitløk og ingefær i gryten og kok, rør av og til, til løken er veldig myk og gyldenbrun, ca. 8–10 minutter. Tilsett tomatpuré, garam masala, spisskummen, gurkemeie, koriander, cayenne og kardemomme, og kok, rør ofte, til tomatpuré begynner å bli mørkere, ca. 4 minutter. Tilsett kylling, kraft, tomatpuré og fløte i gryten; krydre med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen, og la småkoke, delvis dekket, og skum av jevnlig, til kyllingen nesten faller av beinet og væsken er litt tykkere, ca. 1 1/2–2 timer. Tilsett poteter i gryten og kok, delvis dekket, til potetene er møre på gaffel, kyllingen faller av beinet, og væsken er tykk nok til å dekke en skje, ca. 30–45 minutter. Fjern skinn og bein fra kyllingen, hvis ønskelig, og legg kjøttet tilbake i gryten; smak til gryten med salt og pepper. Fordel gryten i skåler, topp med yoghurt og mynte, og server med naan, flatbrød eller ris. FORHANDSVARE: Gryten kan lages 3 dager i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskap.
  2. 2Varm ghee i en stor nederlandsk ovn over middels varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Arbeid i porsjoner, kok kyllingen med skinnsiden ned til den er gyldenbrun (ikke snu den), ca. 8–10 minutter. Overfør til en tallerken.
  3. 3Tilsett løk, hvitløk og ingefær