Pikliz (haitisk syltede grønnsaker)

Pikliz (haitisk syltede grønnsaker)

oppskrift på pikliz, en smakfull haitiansk syltegrønnsaksrelish med krydder og syre, perfekt som tilbehør til ulike retter

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 1/2 kopper tynne skivet kål, kuttet på tvers 2-3 ganger for kortere strimler (fra omtrent 1/4 av en stor kål)
  • 1 kopp julienne- eller raspet gulrot (fra omtrent 1 middels stor gulrot)
  • 1/2 kopp tynne skiver av sjalottløk (fra omtrent 1 stor sjalottløk)
  • 6 Scotch bonnet-pepper, stilket, delt i fire
  • 3 kvister timian
  • 8 hele nellikspiker
  • 1 teskje kosher-salt
  • 3 kopper (eller mer) destillert hvit eddik
  • 3 spiseskjeer fersk key lime (eller vanlig lime) juice

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en 1 ½-liters lukterbar krukke med kål, gulrøtter, shallots, paprika, timian, nellik og salt. Tilsett eddik og limesaft, lukk krukken og rist den til ingrediensene er jevnt fordelt og saltet er løst opp. Tilsett mer eddik om nødvendig for å dekke grønnsakene. Sett krukken i kjøleskapet og rist forsiktig to ganger daglig i minst 3 dager før servering.
  2. 2Fyll en 1 ½-liters lukterbar krukke med kål, gulrøtter, shallots, paprika, timian, nellik og salt. Tilsett eddik og limesaft, lukk krukken og rist den til ingrediensene er jevnt fordelt og saltet er løst opp. Tilsett mer eddik om nødvendig for å dekke grønnsakene. Sett krukken i kjøleskapet og rist forsiktig to ganger daglig i minst 3 dager før servering.
  3. 3Forbered Pikliz i god tid. Den kan lages én måned i forveien. Lukk krukken og oppbevar den i kjøleskapet.
  4. 4Pikliz kan lages én måned i forveien. Lukk krukken og oppbevar den i kjøleskapet.