
Tandoorikylling
Lær hvordan du lager en saftig og krydret tandoori chicken hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for middagen eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pint fettfri naturell yoghurt
- 1/2 kopp hvit eddik
- 1/2 kopp kremfløte
- 4 hvitløksfedd, knust
- 1 1/2 ss malt spisskummen
- 1 ss garam masala
- 1 ss salt
- 1/2 kopp ungarsk paprika
- 1 2-tommers stykke ingefær, revet
- 1/2 kopp olivenolje
- 2 ss svart pepper
- 3 ss tomatpuré
- 4 kyllingbiter, delt i fire eller tilsvarende, kuttet i biter
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen alle ingrediensene, unntatt kyllingen, i en stor bolle. Fordel blandingen mellom to resealable plastposer. Lag 4 eller 5 dype snitt i hvert stykke kylling, og legg dem i posene. Vend godt på kyllingen slik at den blir dekket, og la den marinere over natten i kjøleskapet.
- 2Forvarm ovnen til 250°C (500°F). Ta kyllingen ut av posene og tørk den med papirhåndklær for å fjerne overflødig marinade. Legg den i en stekeplate og stek i ca. 20 minutter, snu deretter stykkene og stek i ytterligere 10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- 3Server med hvit ris, sammen med naanbrød, saag paneer og samosas (alle tilgjengelig frosne hos Kalustyan's; frosne samosas selges også på ethnicfoodsco.com). Stek samosas i henhold til pakkens anvisninger på morgenen før festen, og varm dem opp igjen ved 180°C (350°F) i 6 til 8 minutter før servering. De smaker best med mangochutney eller korianderchutney (tilgjengelig hos Kalustyan's).