Sitron- og paprika-ovnsbakt laks

Sitron- og paprika-ovnsbakt laks

oppskrift på lemon-paprika roasted salmon, en enkel og smakfull rett med sitrus og krydret paprika. perfekt for en sunn middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje røkt paprika
  • 1 teskje hvitløkpulver
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • Skall og saft av 1 sitron
  • 2 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 1,1 kg laksefilet
  • 450 g grønne bønner, trimmede
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/4 kopp hakkede Marcona-mandler

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp ovnen til 200°C. Legg et stekebrett med høye kanter med aluminiumsfolie, og spray det lett med matlagingsspray. I en liten bolle, bland sammen paprika, hvitløkspulver, salt, pepper og sitronzest. Tilsett 1 spiseskje olivenolje, og bland godt. Legg laksefileten på det forberedte stekebrettet. Gni forsiktig inn olje- og krydderblandingen over laksen. Sett til side. I en middels stor bolle, vend grønne bønner med den resterende spiseskjeen olivenolje, hvitløk og salt. Fordel grønne bønner rundt laksen. Stek i 25 minutter, eller til fisken flaker seg lett når den testes med en gaffel. Strø mandlene over de grønne bønnene. Drypp sitronsaft over laksen.