Tomatsaus med vodka
Lær hvordan du lager en deilig tomato vodka sauce med en enkel oppskrift. Perfekt til pasta og raske middager. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje smør
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 løk, hakket
- 1 (794 gram) boks hermetiske hakkede og skrelte tomater
- 1 kopp kremfløte
- 1/4 kopp vodka
- 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- salt og pepper etter smak
- 450 gram penne pasta
- 2 spiseskjeer revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1I en stor stekepanne over middels varme smelter du smør med olje; tilsett løk og sautér i 8 minutter eller til den er gjennomsiktig.
- 2Tilsett tomater og kok i 25 minutter eller til nesten alt væske er fordampet fra pannen; rør hyppig.
- 3Øk varmen og tilsett fløte, vodka og rød pepperflak; kok i 2 minutter eller til sausen har tyknet til ønsket konsistens. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 4Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett penne og kok i 8 til 10 minutter eller til al dente; sil av vannet og overfør til en stor bolle.
- 5La sausen småkoke og hell den over pastaen; vend godt slik at pastaen dekkes av sausen. Strø over Parmesanost og server.