
Fish and Chips med basilikumolje
Lær hvordan du lager sprø fish and chips med frisk basilikumolje. Perfekt for en smakfull kveld eller helg. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 20 ounces poteter
- Vegetabilsk olje
- 2 ounces fersk koriander
- 1 stor hvit løk, hakket
- 1 hvitløksfedd, skrelt og hakket
- 6 ounces hvitvin
- 6 ounces kremfløte
- 1 pund frosne erter
- 1 teskje hakket fersk mynte
- 1 spiseskje eddik
- 1 spiseskje limesaft
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 spiseskje kjørvel
- 1 spiseskje gressløk
- 1 teskje basilikum
- 3 kvister dill
- 2 ounces selleriblader, hakket
- 1 ounce ruccola
- Salt og pepper
- 1 stor hvit løk, hakket
- 2 gulrøtter, hakket
- 1 purre, hakket
- 16 ounces hvitvin
- 6 ounces kremfløte
- 5 tråder safran
- 2 spiseskjeer smør
- 1 eggeplomme
- 1 kopp mel
- 1 kopp tørr hvitvin
- 1 kopp kaldt vann
- 4 scampi
- 8 ounces laks
- 8 ounces steinbiter (John Dory)
- 8 ounces kveite
- 4 langoustiner
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For å forberede potetene, skjær potetene i veldig tynne skiver med en mandolin. Legg skivene på et kjøkkenpapir og tørk dem. I en panne, varm opp oljen på middels varme og tilsett potetskivene. Oljen skal ikke være veldig varm, du ønsker å blansjere potetene, men de skal ikke få farge. Sil av og tørk potetene. Øk varmen på oljen.
- 3Plasser ett korianderblad på en potetskive og dekk med en annen skive potet. Trykk de to skivene godt sammen, og stek raskt til de er sprø. Sil av og sett til side. Gjenta denne prosessen til du har nok til å servere gjestene dine.
- 4For å lage ertepuré, svett løken i 2 minutter. Tilsett hvitløk og svett i ytterligere 1 minutt. Tilsett vinen og la den redusere til halvparten. Når væsken har redusert, tilsett fløten og la den koke inn til sausen dekker baksiden av en tresleiv. Tin ertene, og tilsett dem i fløtekombinasjonen. Bruk en blender til å puréere blandingen, sett til side og hold varm.
- 5For urteblandingen: Lag dressingen ved å blande eddik, limesaft og extra virgin olivenolje. Vend alle urtene i dressingen og juster krydderet med salt og pepper.
- 6For safransausen: Bland hakket løk, gulrøtter, purre og hvitvin i en kjele, og la det redusere med 3/4. Når væsken har redusert, tilsett kremfløten og safranen, og la det koke videre til sausen har tyknet, omtrent 10 minutter på middels varme. Sil sausen gjennom en sikt og hell den tilbake i kjelen. På lav varme, tilsett sakte små biter av smør under konstant omrøring. Sett sausen til side og hold den varm.
- 7For tempuradeigen: Bland sammen eggeplomme, mel, vin og vann, og rør godt uten å lage klumper. Ikke overbland deigen.
- 8I en stor gryte, varm opp oljen til 175°C (350°F).
- 9For å forberede fisken, dypp fiskebitene i tempuradeigen. Stek fisken i ca. 10 minutter, eller til den er lett gyllenbrun. Ta opp fisken og la den renne av på kjøkkenpapir. Krydre med salt mens fisken fortsatt er varm.
- 10For å servere, legg fiskebitene på hver tallerken. Legg urteblandingen ved siden av fisken. Plasser en liten skje med ertepuré på tallerkenen, og drypp litt safransaus rundt. Server med korianderchips og en skvett basilikumolje.