
Bechamelsaus
Lær hvordan du lager en klassisk bechamelsaus med denne enkle oppskriften. Perfekt til pasta, grønnsaker og gratenger. Enkelt, raskt og velsmakende!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss smør
- 2. 2 ss revet løk
- 3. 2 ss hvetemel
- 4. 1 kopp kyllingkraft
- 5. 1 kopp fløte
- 6. 1/2 ts salt
- 7. 1/4 ts hvit pepper, malt
- 8. 1 klype tørket timian
- 9. 1 klype cayennepepper, malt
Fremgangsmåte
- 11. MIKROBØLGETEKNIKK: I en mikrobølgeovn, smelt smør i en 1-liters glassmålekopp i ca. 1 minutt på HØY.
- 22. Tilsett revet løk og mel, og bland godt. Gradvis tilsett varm eller romtemperert kyllingkraft (IKKE varm) og halv-og-halv i beholderen, mens du rører kontinuerlig.
- 33. Kok uten lokk i 5-6 minutter på HØY, eller til sausen har tyknet. Ikke la den koke.
- 44. Etter 2 minutter, rør i blandingen, og rør igjen hver 30. sekund til ett minutt etter behov. Når sausen har oppnådd middels tykkelse, fjern den fra mikrobølgeovnen, tilsett krydder og rør. Mmmm!
- 55. STUETOPP-METODE: I en liten kjele, smelt smør og rør inn mel, salt og hvit pepper. Tilsett kald halv-og-halv og KALD kyllingkraft samtidig. Rør godt. Kok opp under omrøring ofte på middels varme til sausen er tykk. Fjern fra varmen og rør inn krydder.