Pasta med butternut squash og spinat

Pasta med butternut squash og spinat

oppskrift på kremete pasta med butternut squash og spinat, perfekt for en rask og smakfull middag. enkel å lage for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 unser cavatappi eller annen spiralformet pasta
  • 1 liten smørnut squash (ca. 450 gram)
  • 5 kopper godt pakket spinatblader (ca. 1 bunt)
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 1/2 kopp nyrevet Parmesan (ca. 45 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en 4-liters kjele tre fjerdedeler full med saltet vann og kok opp for koking av pasta.
  2. 2Del squash i fire, fjern frø og skrell den. Kutt squash i 1/2-tommers terninger. Grovhakk spinat og finhakk hvitløk.
  3. 3I en stor, tykk stekepanne varm opp olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek squash med salt etter smak, rør av og til, til den nesten er mør, ca. 7 minutter.
  4. 4Mens squash koker, kok pasta i kokende vann til den er al dente. Ta ut 1/2 kopp kokevann og sil av pastaen i en sil.
  5. 5Tilsett spinat og hvitløk i stekepannen med squash og kok over moderat høy varme, rør til alt væske er fordampet.
  6. 6Tilsett pasta og det reserverte kokevannet, og kok opp igjen.
  7. 7Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  8. 8Ta stekepannen av varmen og vend inn parmesanost.