
Gresk yoghurt labneh
Lær hvordan du lager den deilige greek yogurt labneh hjemme. Perfekt som pålegg eller dip. Enkelt, sunt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper naturell, 2 % fett eller hel Fage gresk yoghurt
- 1/2 kopp (eller mer) god kvalitet ekstra virgin olivenolje
- 3 spiseskjeer finhakket ferske urter (for eksempel estragon, persille og gressløk)
- 1/2 teskje finrevet sitronskall
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
- Spesialutstyr: Osteklede
Fremgangsmåte
- 1Dekk en stor sikt med osteklede; sett den over en middels dyp bolle. Legg yoghurt i sikten. Samle kantene av ostekledet for å dekke yoghurten. Sett det i kjøleskapet og la det renne av i 2–3 dager. Klem forsiktig ut overflødig væske; kast væsken i bollen (yoghurten vil bli veldig tykk og minne om myk geitost). Rull yoghurten til baller på 2 cm i diameter. Plasser dem i et 8-unse glasskrukke. Visp inn olje, urter og sitrusskall i en liten bolle for å blande. Krydre med salt og pepper. Hell over yoghurten i krukken. Dekk til; sett i kjøleskapet og la det marinere i minst 8 timer og opptil 2 uker.