Shiitake- og Gruyère-pizzaer
Lær å lage deilige shiitake og gruyère pizza med enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje olivenolje
- 1 pund ferske shiitakesopp, stilker kastet og hattene skåret i 1/2-tommers tykke skiver
- 1 pund hvite sopp, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 2 spiseskjeer medium-tørr sherry
- 1 spiseskje fersk sitronjuice
- 4 teskjeer gult maismel
- 1/2 kopp ferske persilleblader, vasket godt, tørket og hakket
- 3 unser Gruyère, revet (ca. 3/4 kopp)
- 3/4 kopp lunkent vann (110°-115°F), pluss en ekstra spiseskje om nødvendig
- Et 1/4 unser pakke (2 1/2 teskjeer) aktiv tørrgjær
- 2 kopper hvetemel
- 1 1/2 teskjeer salt
Fremgangsmåte
- 1Lag pizzadeig
- 2I en stor bolle blander du vann og gjær, og lar det stå til det skummer, ca. 5 minutter.
- 3Rør inn mel og salt, og bland til en deig dannes, tilsett eventuelt en spiseskje mer vann hvis deigen er for tørr.
- 4På en lett melet overflate knar du deigen i ca. 10 minutter, eller til den er glatt og elastisk.
- 5(Alternativt kan deigen lages i en stående elektrisk mikser. I mikserbollen lager du deigen som beskrevet over. Bruk eltekroken og elt i ca. 5 minutter, eller til den er glatt og elastisk.)
- 6Legg deigen i en godt oljet, dyp bolle, vend den rundt for å dekke, og la den heve, løst dekket, på et varmt sted i 1 ½ time, eller til den har doblet seg i størrelse.
- 7Slå ned deigen og del den i 4 like store deler.
- 8Deigen kan oppbevares, hver del i en liten, lufttett plastpose, presses ut luft, og oppbevares i kjøleskap over natten eller fryses i 2 uker.
- 9Hvis deigen fryses, tines over natten i kjøleskapet før bruk.
- 10Gir nok deig til fire ovalpizzaer på 12 x 6 tommer.
- 11I en stor bolle blander du vann og gjær, og lar det stå til det skummer, ca. 5 minutter.
- 12Rør inn mel og salt, og bland til en deig dannes, tilsett eventuelt en spiseskje mer vann hvis den er for tørr.
- 13På en lett melet overflate knar du deigen i ca. 10 minutter, eller til den er glatt og elastisk.
- 14(Alternativt kan deigen lages i en stående elektrisk mikser. I mikserbollen lager du deigen som beskrevet ovenfor. Bruk eltekroken og elt i ca. 5 minutter, eller til den er glatt og elastisk.)
- 15Legg deigen i en godt oljet, dyp bolle, vend den rundt for å dekke, og la den heve, løst dekket, på