Shiitake- og Gruyère-pizzaer

Shiitake- og Gruyère-pizzaer

Lær å lage deilige shiitake og gruyère pizza med enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje olivenolje
  • 1 pund ferske shiitakesopp, stilker kastet og hattene skåret i 1/2-tommers tykke skiver
  • 1 pund hvite sopp, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
  • 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer medium-tørr sherry
  • 1 spiseskje fersk sitronjuice
  • 4 teskjeer gult maismel
  • 1/2 kopp ferske persilleblader, vasket godt, tørket og hakket
  • 3 unser Gruyère, revet (ca. 3/4 kopp)
  • 3/4 kopp lunkent vann (110°-115°F), pluss en ekstra spiseskje om nødvendig
  • Et 1/4 unser pakke (2 1/2 teskjeer) aktiv tørrgjær
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 1/2 teskjeer salt

Fremgangsmåte

  1. 1Lag pizzadeig
  2. 2I en stor bolle blander du vann og gjær, og lar det stå til det skummer, ca. 5 minutter.
  3. 3Rør inn mel og salt, og bland til en deig dannes, tilsett eventuelt en spiseskje mer vann hvis deigen er for tørr.
  4. 4På en lett melet overflate knar du deigen i ca. 10 minutter, eller til den er glatt og elastisk.
  5. 5(Alternativt kan deigen lages i en stående elektrisk mikser. I mikserbollen lager du deigen som beskrevet over. Bruk eltekroken og elt i ca. 5 minutter, eller til den er glatt og elastisk.)
  6. 6Legg deigen i en godt oljet, dyp bolle, vend den rundt for å dekke, og la den heve, løst dekket, på et varmt sted i 1 ½ time, eller til den har doblet seg i størrelse.
  7. 7Slå ned deigen og del den i 4 like store deler.
  8. 8Deigen kan oppbevares, hver del i en liten, lufttett plastpose, presses ut luft, og oppbevares i kjøleskap over natten eller fryses i 2 uker.
  9. 9Hvis deigen fryses, tines over natten i kjøleskapet før bruk.
  10. 10Gir nok deig til fire ovalpizzaer på 12 x 6 tommer.
  11. 11I en stor bolle blander du vann og gjær, og lar det stå til det skummer, ca. 5 minutter.
  12. 12Rør inn mel og salt, og bland til en deig dannes, tilsett eventuelt en spiseskje mer vann hvis den er for tørr.
  13. 13På en lett melet overflate knar du deigen i ca. 10 minutter, eller til den er glatt og elastisk.
  14. 14(Alternativt kan deigen lages i en stående elektrisk mikser. I mikserbollen lager du deigen som beskrevet ovenfor. Bruk eltekroken og elt i ca. 5 minutter, eller til den er glatt og elastisk.)
  15. 15Legg deigen i en godt oljet, dyp bolle, vend den rundt for å dekke, og la den heve, løst dekket, på