
Sprø krabbesalat
oppskrift på en deilig og sprø krabbesalat, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 200 g fersk krabbekjøtt
- 1 avokado, skrelt, steinet og skåret i små terninger
- 2 selleristenger, skåret i små biter
- 1 rosa grapefrukt, skrelt og delt i segmenter, behold saften
- 1 bunt reddiker, toppet og endestilt, deretter skåret i små staver med en mandolin
- 1 Granny Smith eple, kjernet og skåret i staver med en mandolin
- 1 ts fersk ingefærrot, skrelt og skåret i tynne staver (du kan også presse den og tilsette i dressingen hvis du foretrekker det)
- En håndfull ferske korianderblader
- Halvparten så mye fersk mynte, skåret i tynne strimler
- 2 ss rosa grapefruktjuice
- 1 ss sitronjuice
- 1 ts salt
- 1 ts fersk ingefærjuice
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 ts korianderfrø, lett ristet og knust til pulver (malt koriander går også fint hvis du har dårlig tid)
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For å lage dressingen, legg ingefær- og sitrusjuicer i en bolle, tilsett saltet og rør til det er oppløst. Ha i malt koriander og pepper, og mens du visper, heller du sakte i olivenoljen til alt er godt blandet. Bland alle salatens ingredienser i en stor bolle, hell over dressingen og server.
- 2For å lage dressingen, legg ingefær- og sitrusjuicer i en bolle, tilsett saltet og rør til det er oppløst. Ha i malt koriander og pepper, og mens du visper, heller du sakte i olivenoljen til alt er godt blandet.
- 3Bland alle salatens ingredienser i en stor bolle, hell over dressingen og server.