Sprø krabbesalat

Sprø krabbesalat

oppskrift på en deilig og sprø krabbesalat, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 200 g fersk krabbekjøtt
  • 1 avokado, skrelt, steinet og skåret i små terninger
  • 2 selleristenger, skåret i små biter
  • 1 rosa grapefrukt, skrelt og delt i segmenter, behold saften
  • 1 bunt reddiker, toppet og endestilt, deretter skåret i små staver med en mandolin
  • 1 Granny Smith eple, kjernet og skåret i staver med en mandolin
  • 1 ts fersk ingefærrot, skrelt og skåret i tynne staver (du kan også presse den og tilsette i dressingen hvis du foretrekker det)
  • En håndfull ferske korianderblader
  • Halvparten så mye fersk mynte, skåret i tynne strimler
  • 2 ss rosa grapefruktjuice
  • 1 ss sitronjuice
  • 1 ts salt
  • 1 ts fersk ingefærjuice
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ts korianderfrø, lett ristet og knust til pulver (malt koriander går også fint hvis du har dårlig tid)
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage dressingen, legg ingefær- og sitrusjuicer i en bolle, tilsett saltet og rør til det er oppløst. Ha i malt koriander og pepper, og mens du visper, heller du sakte i olivenoljen til alt er godt blandet. Bland alle salatens ingredienser i en stor bolle, hell over dressingen og server.
  2. 2For å lage dressingen, legg ingefær- og sitrusjuicer i en bolle, tilsett saltet og rør til det er oppløst. Ha i malt koriander og pepper, og mens du visper, heller du sakte i olivenoljen til alt er godt blandet.
  3. 3Bland alle salatens ingredienser i en stor bolle, hell over dressingen og server.