Mosede poteter og neper med pepperrot

Mosede poteter og neper med pepperrot

oppskrift på deilige mosede poteter og neper med en skarp touch av horseradish. perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som egen rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ½ pund gule poteter med gult kjøtt, for eksempel Yukon Gold
  • 3 pund neper eller kålrabi, skrelt og delt i 5 cm store biter
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, myknet
  • 2 spiseskjeer pepperrotkrem eller avrent pepperrot på flaske, eller etter smak
  • 2 til 4 teskjeer sukker
  • ½ kopp hakket fersk flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk potetene med kaldt, saltet vann slik at vannet er 2 tommer over potetene i en stor kjele, og la dem småkoke, uten lokk, til de er veldig møre, ca. 20 til 30 minutter (avhengig av størrelsen på potetene). Sil av vannet i en sil, og når de er akkurat kalde nok til å håndtere, skrell dem. Overfør potetene til en bolle. Mens potetene koker, dekk nepebitene med kaldt, saltet vann slik at vannet er 2 tommer over nepa i en stor kjele, og la dem småkoke, uten lokk, til de er veldig møre, ca. 10 til 20 minutter (avhengig av hvor ferske nepaene er). Sil av vannet i en sil, og tilsett umiddelbart i de varme potetene, og mos dem sammen med smør og horseradish. Krydre med sukker (etter smak), salt og pepper, og rør inn hakket persille.
  2. 2Dekk potetene med kaldt, saltet vann slik at vannet er 2 tommer over potetene i en stor kjele, og la dem småkoke, uten lokk, til de er veldig møre, ca. 20 til 30 minutter (avhengig av størrelsen på potetene). Sil av vannet i en sil, og når de er akkurat kalde nok til å håndtere, skrell dem. Overfør potetene til en bolle.
  3. 3Mens potetene koker, dekk nepebitene med kaldt, saltet vann slik at vannet er 2 tommer over nepa i en stor kjele, og la dem småkoke, uten lokk, til de er veldig møre, ca. 10 til 20 minutter (avhengig av hvor ferske nepaene er).
  4. 4Sil av vannet i en sil, og tilsett umiddelbart i de varme potetene, og mos dem sammen med smør og horseradish. Krydre med sukker (etter smak), salt og pepper, og rør inn hakket persille.