
Ristet bulgursalat med mais og tomater
lær hvordan du lager en frisk og smakfull toasted bulgur salat med mais og tomater, perfekt for sommermåltider eller som lett lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper grovkornet bulgur*
- 2 3/4 kopper vann
- 1 teskje salt
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 2 kopper fersk mais (hakket av 4 til 6 øre)
- 1 pint vinmodnede cherrytomater, delt i to
- 3/4 kopp hakkede vårløk
- 3 spiseskjeer rødvinseddik, eller etter smak
- *Grovkornet bulgur fås kjøpt i helsekostbutikker og mange supermarkeder.
Fremgangsmåte
- 1Rist bulgur i en stor, tørr, tung stekepanne over moderat høy varme, rør av og til, i 5 til 10 minutter, eller til det lager poppelyder og er lett brunt. Overfør bulgur til en bolle og avkjøl. I en kjele kok opp vann med salt, og rør inn den ristet bulguren. Skru ned varmen og la bulguren småkoke under lokk i ca. 20 minutter, eller til vannet er absorbert. Ta kjelen av varmen og la bulguren stå under lokk i 10 minutter. Overfør bulguren til en bolle og avkjøl. Mens bulguren koker, varm opp olje i en stekepanne over moderat varme til den er varm, men ikke røykende, og kok mais, mens du rører, i 2 til 3 minutter, eller til den er akkurat mør. La maisen avkjøle og bland den med bulguren sammen med tomater, vårløk, eddik, salt og pepper etter smak, og vend forsiktig for å blande. Salaten kan lages 6 timer i forveien og oppbevares kjølig, uten lokk.
- 2Rist bulgur i en stor, tørr, tung stekepanne over moderat høy varme, rør av og til, i 5 til 10 minutter, eller til det lager poppelyder og er lett brunt. Overfør bulguren til en bolle og avkjøl.
- 3I en kjele kok opp vann med salt, og rør inn den ristet bulguren. Skru ned varmen og la bulguren småkoke under lokk i ca. 20 minutter, eller til vannet er absorbert. Ta kjelen av varmen og la bulguren stå under lokk i 10 minutter. Overfør bulguren til en bolle og avkjøl.
- 4Mens bulguren koker, varm opp olje i en stekepanne over moderat varme til den er varm, men ikke røykende, og kok mais, mens du rører, i 2 til 3 minutter, eller til den er akkurat mør. La maisen avkjøle og bland den med bulguren sammen med tomater, vårløk