
Beef Bourguignon I
oppskrift på beef bourguignon i, en smakfull og tradisjonell fransk kjøttgryte med rødvin og grønnsaker. perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kopper burgundervin
- 2 spiseskjeer brandy
- 2 løk, tynne skiver
- 2 gulrøtter, hakket
- 1 kvist fersk persille
- 1 laurbærblad
- 1 fedd hvitløk, knust
- 10 hele svarte pepperkorn
- 1 teskje salt
- 900 gram storfekjøtt, i terninger (for eksempel høyrygg)
- 4 spiseskjeer olivenolje, delt
- 125 gram bacon, i terninger
- 2 løk, hakket
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1 spiseskje tomatpuré
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1 (300 gram) boks storfebuljong
- salt og pepper etter smak
- 4 spiseskjeer smør
- 450 gram ferske sopp, skivet
Fremgangsmåte
- 1For marinaden: I en stor bolle, bland vinen, cognac, løk, gulrøtter, persille, laurbærblad, hvitløk, pepperkorn og salt. Bland godt og tilsett den terningkuttede storfekjøttet. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet i 2 dager.
- 2Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
- 3For Bourguignon: Sil kjøttet fra grønnsakene og marinaden; sett marinaden til side. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir. Varm opp 2 spiseskjeer av oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kjøttet og stek i 10 minutter, eller til det er godt brunt på alle sider. Overfør kjøttet til en separat middels stor bolle med en hullsleiv og sett til side.
- 4I samme stekepanne, tilsett bacon og stek til det er lett brunt. Overfør baconet til bollen med kjøttet. Tøm ut pannen og sett den tilbake på varmen. Hell en kopp av marinaden i pannen for å deglazere, og skrap bunnen for å løsne alle småbiter. Hell denne væsken tilbake i den reserverte marinaden.
- 5Varm opp den resterende oljen i pannen. Tilsett løk og gulrøtter fra marinaden, samt den ekstra løken du har hakket, og stek i 5 minutter, eller til det er mørt. Overfør dette til bolle med kjøttet og baconet, igjen med en hullsleiv, og sett pannen tilbake på varmen. Tilsett melet i pannen, bland godt med oljen og rør til det er godt blandet og har fått en lett brunfarge, ca. 2 minutter.
- 6Tilsett nå tomatpuré, hvitløk, storfebuljong, den reserverte marinaden, salt og pepper etter smak. Kok opp og visp for å fjerne eventuelle melklumper. Hell dette over kjøttet og grønnsakene i bollen. Plasser hele blandingen i en ildfast form på 23x33 cm.
- 7Stek i ovn ved 150 grader