Kalkun i en røyker

Kalkun i en røyker

Lær hvordan du lager en perfekt turkey in a smoker. En enkel og smakfull oppskrift som gir saftig kalkun med deilig røyksmak. Passer til helgen eller høytiden.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Hel kalkun på 10 pund (ca. 4,5 kg), hals og innmat fjernet
  • 4 fedd hvitløk, knust
  • 2 spiseskjeer krydret salt
  • 1/2 kopp smør
  • 2 bokser á 12 fluid ounces cola-brus
  • 1 eple, delt i fire
  • 1 løk, delt i fire
  • 1 spiseskje hvitløkskrydder
  • 1 spiseskje salt
  • 1 spiseskje malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm røyker til 110–120 grader Celsius (225–250 grader Fahrenheit).
  2. 2Skyll kalkunen i kaldt vann, og tørk den godt. Gni den knuste hvitløk over utsiden av fuglen, og strø over krydret salt. Plasser den i en engangs stekepanne. Fyll kalkunens hulrom med smør, cola, eple, løk, hvitløkspulver, salt og malt svart pepper. Dekk løst med aluminiumsfolie.
  3. 3Røyk ved 110–120 grader Celsius (225–250 grader Fahrenheit) i 10 timer, eller til den indre temperaturen når 80 grader Celsius (180 grader Fahrenheit) når den måles i den tykkeste delen av låret. Pensle fuglen med jevne mellomrom, hver 1–2 time, med saften fra bunnen av stekepannen.