Salsa Verde

Salsa Verde

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull salsa verde. Perfekt til kjøtt, fisk eller som dipp. En lett oppskrift for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 unser skrelte valnøtter, omtrent 1 1/2 kopper
  • 1/2 kopp grovhakket flatbladet persille
  • 1 spiseskje grovhakket basilikum
  • 2 hvitløksfedd, grovhakket
  • 2 små cornichons
  • eggeplommen fra 1 hardkokt egg
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1 spiseskje rødvinseddik, sherryeddik eller fersk sitronsaft
  • havsalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Rist først valnøttene. Sett ovnen på 175 grader Celsius. Fordel valnøttene i ett lag på et stekebrett. Når ovnen er varm, setter du brettet inn og rister valnøttene i 5 til 10 minutter, pass på så de ikke brenner seg. Ta ut brettet og kast valnøttene i et rent, tørt kjøkkenhåndkle, og gni dem forsiktig for å løsne så mye som mulig av de bitre tanninske skinnene. (Skinnene vil ikke forsvinne helt, og du vil ikke at de skal gjøre det, fordi litt av den bitre tanninen er godt i sausen.) Overfør valnøttene til en foodprocessor. Tilsett persille, basilikum, hvitløk og cornichons. Sett på maskinen og tilsett eggeplommen. Fortsett å kjøre, og hell i olivenoljen i en tynn stråle, til sausen er veldig glatt. Tilsett eddiken og kjør til alt er godt blandet. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer eddik.
  2. 2Rist først valnøttene. Sett ovnen på 175 grader Celsius. Fordel valnøttene i ett lag på et stekebrett. Når ovnen er varm, setter du inn brettet og rister valnøttene i 5 til 10 minutter, pass på så de ikke brenner seg. Ta ut brettet og kast valnøttene i et rent, tørt kjøkkenhåndkle, og gni dem forsiktig for å løsne så mye som mulig av de bitre tanninske skinnene. (Skinnene vil ikke forsvinne helt, og du vil ikke at de skal gjøre det, fordi litt av den bitre tanninen er godt i sausen.)
  3. 3Overfør valnøttene til en foodprocessor.
  4. 4Tilsett persille, basilikum, hvitløk og cornichons. Sett på maskinen og tilsett eggeplommen. Fortsett å kjøre, og hell i olivenoljen i en tynn stråle, til sausen er veldig glatt. Tilsett eddiken og kjør til alt er godt blandet