Tomatillo-salsa med Serranos

Tomatillo-salsa med Serranos

Lær hvordan du lager frisk og smakfull tomatillo salsa med serranos. Perfekt til taco, nachos eller som dip. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund tomatillos, skrellet og skylt
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 til 2 serranoskiver (avhengig av styrke), fjernet stilk og frø
  • 1 spiseskje limesaft
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 3/4 teskje (eller mer) kosher-salt
  • 1/4 teskje malt spisskummen
  • 1/8 teskje cayennepepper
  • 2 (pressede) spiseskjeer korianderblader
  • 2 spiseskjeer grovhakket gul løk, skylt i kaldt vann og avrente

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en middels stor kjele med vann og kok tomatillos i 6 minutter. Tilsett hvitløk og kok sammen med tomatillos i ytterligere 2 minutter. Sil av og skyll med kaldt vann. Ha tomatillos, hvitløk, chiles, lime, olje, salt, spisskummen og cayenne i en blender eller en food processor og kjør til det er godt blandet, men fortsatt litt chunky. Tilsett koriander og løk og puls lett for å blande. Teksturen skal forbli litt chunky. Smak til med salt om nødvendig.
  2. 2Kok opp en middels stor kjele med vann og kok tomatillos i 6 minutter. Tilsett hvitløk og kok sammen med tomatillos i ytterligere 2 minutter. Sil av og skyll med kaldt vann.
  3. 3Ha tomatillos, hvitløk, chiles, lime, olje, salt, spisskummen og cayenne i en blender eller en food processor og kjør til det er godt blandet, men fortsatt litt chunky. Tilsett koriander og løk og puls lett for å blande. Teksturen skal forbli litt chunky. Smak til med salt om nødvendig.
  4. 4Forhåndstilberedt salsa kan lages 5 dager i forveien. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet.
  5. 5Salsa kan lages 5 dager i forveien. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet.