Grillede spareribs

Grillede spareribs

oppskrift på barbecued spareribs, perfekt for grillkvelden. enkel å lage, saftig og smakfull. ideell til sommergrilling og familiefester.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ½ ss sukker
  • 3 ss paprika
  • 2 ss malt spisskummen
  • 1 ½ ss sort pepper
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss salt
  • 2 hele ribbepar med svor (hver ca. 1,4 kg), brisket-flap og chine-bone fjernet
  • 1 ¾ dl destillert hvit eddik
  • 2 ss sukker
  • 1 ss Tabasco
  • 1 ss salt
  • 1 ½ ts sort pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen sukker, krydder og salt, og gni det godt inn på ribbeina, slik at det dekker jevnt. Rist av overflødig krydder. Legg chips i aluminiumsfolie og forsegl tett for å danne en pakke. Stikk hull over hele pakken. Bland alle sausens ingredienser til sukkeret er oppløst. Åpne ventilene to tredjedeler i lokket og bunnen av grillen. Tenn opp en halv fyrstikkeske med kull, og plasser den på den ene siden av bunngrillen, og bygg opp en haug mot siden. Kullet er klart til bruk når det blir gråhvitt (10 til 15 minutter). Temperaturen bør være rundt 180°C (350°F) inne i den dekkede grillen. Tilsett mer kull om nødvendig. (Temperaturen vil gradvis synke under kokingen; målet er å opprettholde en lav, jevn varme på ca. 120°C (250°F).) Legg trechips-pakken på kullene, og ordne grillristen slik at en hengslet side er over kullene. Smør risten lett med olje. Plasser ribbeina på risten slik at de ikke stikker ut over kullene, og dekk til. Kok ribbeina, dekket, til de er møre, ca. 4 timer. Hver 20. minutt pensles ribbeina med saus, snus og bytter plass, og det tilsettes omtrent 8 biter kull i haugen.