Julekranser

Julekranser

utforsk inspirerende oppskrifter på julekranser og dekorasjonstips for en koselig jul. lær hvordan du lager vakre kranser til hjemmet ditt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp (113 gram) usaltet smør
  • 30 store marshmallows (ca. 200 gram)
  • 1 1/2 teskje grønn flytende matfarging
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 4 kopper (ca. 150 gram) maisflak
  • 2 spiseskjeer (ca. 28 gram) kanelrøde-hots (kandiserte)
  • Utstyr: flat benkeplate eller bakeplate dekket med bakepapir, sprayet med non-stick matoljespray eller lett smurt; 2 små skjeer sprayet med non-stick matoljespray eller lett smurt.

Fremgangsmåte

  1. 1Spray en middels stor kjele med non-stick vegetabilsk fett eller smør den lett.
  2. 2Smelt smøret over svak varme.
  3. 3Tilsett marshmallows og smelt dem under omrøring over svak varme, til det er jevnt (ca. 6 minutter).
  4. 4Fjern kjelen fra varmen og visp inn konditorfarge og vaniljeekstrakt til det er godt blandet.
  5. 5Rør inn maisflakene slik at de blir godt dekket.
  6. 6Hold blandingen varm ved å plassere kjelen i en stor gryte eller stekepanne fylt med 2,5 cm veldig varmt vann.
  7. 7Bytt ut vannet etter hvert som det kjøles ned.
  8. 8Arbeid raskt, slik at blandingen ikke stivner, og bruk de to skjeene, eller lett smurte fingre, til å legge små (med en toppet spiseskje) hauger av maisflakblandingen på bakepapir.
  9. 9Med lett smurte fingre, form raskt maisflakene til kranser med hull i midten.
  10. 10Med en gang, mens kransene fortsatt er klissete, pynt dem med små, røde godterihoteller.
  11. 11Når kransene er tørre, kan de tres på nylontråd eller gullbånd som juletrepynt.