Julekranser
utforsk inspirerende oppskrifter på julekranser og dekorasjonstips for en koselig jul. lær hvordan du lager vakre kranser til hjemmet ditt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp (113 gram) usaltet smør
- 30 store marshmallows (ca. 200 gram)
- 1 1/2 teskje grønn flytende matfarging
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 4 kopper (ca. 150 gram) maisflak
- 2 spiseskjeer (ca. 28 gram) kanelrøde-hots (kandiserte)
- Utstyr: flat benkeplate eller bakeplate dekket med bakepapir, sprayet med non-stick matoljespray eller lett smurt; 2 små skjeer sprayet med non-stick matoljespray eller lett smurt.
Fremgangsmåte
- 1Spray en middels stor kjele med non-stick vegetabilsk fett eller smør den lett.
- 2Smelt smøret over svak varme.
- 3Tilsett marshmallows og smelt dem under omrøring over svak varme, til det er jevnt (ca. 6 minutter).
- 4Fjern kjelen fra varmen og visp inn konditorfarge og vaniljeekstrakt til det er godt blandet.
- 5Rør inn maisflakene slik at de blir godt dekket.
- 6Hold blandingen varm ved å plassere kjelen i en stor gryte eller stekepanne fylt med 2,5 cm veldig varmt vann.
- 7Bytt ut vannet etter hvert som det kjøles ned.
- 8Arbeid raskt, slik at blandingen ikke stivner, og bruk de to skjeene, eller lett smurte fingre, til å legge små (med en toppet spiseskje) hauger av maisflakblandingen på bakepapir.
- 9Med lett smurte fingre, form raskt maisflakene til kranser med hull i midten.
- 10Med en gang, mens kransene fortsatt er klissete, pynt dem med små, røde godterihoteller.
- 11Når kransene er tørre, kan de tres på nylontråd eller gullbånd som juletrepynt.