
Saltstekt kalkun med appelsin, høstkrydder og sherrysaus
oppskrift på en smakfull saltet stekt kalkun med frisk appelsin, krydret høstkrydder og saftig sherrysjy, perfekt for høytiden.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 2 hele stjerneanis*
- 2 teskjeer Sichuan-pepperkorn**
- 1 teskje hele nellikspiker
- 1 teskje korianderfrø
- 1 teskje fennikelfrø
- 1 kanelstang, brutt i 3 deler
- 1/3 kopp pluss 1 spiseskje grovt kosher-salt
- 1 stor appelsin, skrelt i lange strimler med grønnsaksskreller og finhakket (ca. 2 spiseskjeer); appelsinen brukes til annet
- 1 kalkun på 14 til 16 pund (nakk, hjerte og galleblære er reservert)
- 5 store grønne løk, hakket
- 1 hel stor appelsin, grovhakket med skall
- 1/4 kopp finhakket fersk ingefær med skallet
- 2 hele stjerneanis*
- 1 kanelstang, brutt i 3 deler
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer mild (lys) molasse
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- 2 kopper (eller mer) Golden Turkey Stock
- 3 2/3 kopper (ca.) Golden Turkey Stock
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/3 kopp tørr sherry
- 1 spiseskje soyasaus
Fremgangsmåte
- 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen av teksten, med beholdte linjeskift og punktsetting:
- 2---
- 3For asiatisk krydret salt: Kjør de første fem ingrediensene grovt i krydtermølle; overfør til en liten skål. Legg kanelstang i krydtermøllen og kvern grovt; tilsett i skålen. Bland inn grovt salt. FORKORTET: Kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur. Rør inn appelsinskall i den asiatiske krydrede saltet før bruk.
- 4Kjør de første fem ingrediensene grovt i krydtermølle; overfør til en liten skål. Legg kanelstang i krydtermøllen og kvern grovt; tilsett i skålen. Bland inn grovt salt. FORKORTET: Kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur. Rør inn appelsinskall i den asiatiske krydrede saltet før bruk.
- 5For kalkunen: Skyll kalkunen innvendig og utvendig (ikke tørk den). Fjern eventuelle fettputer fra hovedhulrommet og nakkehullet på kalkunen; pakk inn, avkjøl og sett til side for steking. Plasser kalkunen i en stekepose; strø innvendig og utvendig med asiatisk krydret salt. Lukk posen. Sett den på et stekebrett; oppbevar i kjøleskapet i 18 til 24 timer. Bland finhakket grønn løk og de neste fire ingrediensene i en middels stor bolle. FORKORTET: Kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Sett rist i laveste posisjon i ovnen og forvarm til 160°C (325°F). Bland soyasaus og melasse i en liten bolle; sett til side til glasur. Skyll kalkunen innvendig og utvendig; tørk den godt. Del den hakkede grønne løken mellom hoved- og nakkehull. Brett under nakkehuden og fest med en spyd. Tuck vingespissene inn under.