Saltstekt kalkun med appelsin, høstkrydder og sherrysaus

Saltstekt kalkun med appelsin, høstkrydder og sherrysaus

oppskrift på en smakfull saltet stekt kalkun med frisk appelsin, krydret høstkrydder og saftig sherrysjy, perfekt for høytiden.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 2 hele stjerneanis*
  • 2 teskjeer Sichuan-pepperkorn**
  • 1 teskje hele nellikspiker
  • 1 teskje korianderfrø
  • 1 teskje fennikelfrø
  • 1 kanelstang, brutt i 3 deler
  • 1/3 kopp pluss 1 spiseskje grovt kosher-salt
  • 1 stor appelsin, skrelt i lange strimler med grønnsaksskreller og finhakket (ca. 2 spiseskjeer); appelsinen brukes til annet
  • 1 kalkun på 14 til 16 pund (nakk, hjerte og galleblære er reservert)
  • 5 store grønne løk, hakket
  • 1 hel stor appelsin, grovhakket med skall
  • 1/4 kopp finhakket fersk ingefær med skallet
  • 2 hele stjerneanis*
  • 1 kanelstang, brutt i 3 deler
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 2 spiseskjeer mild (lys) molasse
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 2 kopper (eller mer) Golden Turkey Stock
  • 3 2/3 kopper (ca.) Golden Turkey Stock
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/3 kopp tørr sherry
  • 1 spiseskje soyasaus

Fremgangsmåte

  1. 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen av teksten, med beholdte linjeskift og punktsetting:
  2. 2---
  3. 3For asiatisk krydret salt: Kjør de første fem ingrediensene grovt i krydtermølle; overfør til en liten skål. Legg kanelstang i krydtermøllen og kvern grovt; tilsett i skålen. Bland inn grovt salt. FORKORTET: Kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur. Rør inn appelsinskall i den asiatiske krydrede saltet før bruk.
  4. 4Kjør de første fem ingrediensene grovt i krydtermølle; overfør til en liten skål. Legg kanelstang i krydtermøllen og kvern grovt; tilsett i skålen. Bland inn grovt salt. FORKORTET: Kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur. Rør inn appelsinskall i den asiatiske krydrede saltet før bruk.
  5. 5For kalkunen: Skyll kalkunen innvendig og utvendig (ikke tørk den). Fjern eventuelle fettputer fra hovedhulrommet og nakkehullet på kalkunen; pakk inn, avkjøl og sett til side for steking. Plasser kalkunen i en stekepose; strø innvendig og utvendig med asiatisk krydret salt. Lukk posen. Sett den på et stekebrett; oppbevar i kjøleskapet i 18 til 24 timer. Bland finhakket grønn løk og de neste fire ingrediensene i en middels stor bolle. FORKORTET: Kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Sett rist i laveste posisjon i ovnen og forvarm til 160°C (325°F). Bland soyasaus og melasse i en liten bolle; sett til side til glasur. Skyll kalkunen innvendig og utvendig; tørk den godt. Del den hakkede grønne løken mellom hoved- og nakkehull. Brett under nakkehuden og fest med en spyd. Tuck vingespissene inn under.