
Koreansk biff tartar
oppskrift på korean steak tartare - en spennende og smakfull forrett med rått kjøtt og koreanske smaker. perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. En asiatisk pære, kjernet og delt i fire
- 1 1/4 teskjeer fersk sitronsaft, delt
- 2 spiseskjeer finhakkede vårløk
- 2 spiseskjeer redusert-salt soyasaus
- 2 teskjeer ristet sesamfrø, delt
- 1 1/2 teskje ristet sesamolje
- 1 hvitløksfedd, finrevet
- 1/8 teskje nykvernet svart pepper
- 225 gram filet mignon, kuttet i svært små terninger (ca. 3 mm)
- Kosher-salt
- 5 cm lange stenger med gressløk
Fremgangsmåte
- 1Skrell en pærekvart, og skjær den i veldig små terninger (omtrent 3 mm). Legg dem i en liten bolle og vend dem med 1/4 teskje sitronsaft. Skjær de resterende pærekvartene i tynne skiver. Legg dem i en middels stor bolle og vend dem med resten av sitronsaften (1 teskje). Visp sammen vårløk, soyasaus, 1 teskje sesamfrø, sesamolje, hvitløk og pepper i en middels stor bolle. Tilsett indrefilet og pæretærninger, og vend forsiktig til alt er godt blandet; smak til med salt. Anrett tartaren pent over pæreskivene. Strø over resten av sesamfrøene (1 teskje) og pynt med gressløk.