
Marengs smørkrem
Lær å lage den perfekte meringue buttercream med vår steg-for-steg oppskrift. Ideell til kaker og cupcakes, enkel å lage og utrolig smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper sukker
- 9 store eggehviter
- 3 3/4 kopper (7 1/2 staver) usaltet smør, romtemperert og skåret i 1-tommers terninger
- 2 spiseskjeer pluss 1 teskje vanilje
- Spesialutstyr: kakespade, sukkertermometer
Fremgangsmåte
- 1I middels tung kjele, bland 1 1/2 kopper sukker og 6 spiseskjeer vann. Sett på svak varme og rør til sukkeret er oppløst. Øk varmen til høy og kok opp sirupen, uten å røre, til sukkertemperaturen viser 115°C (240°F). Vask av og til ned sukkerkrystaller som har samlet seg på sidene av kjelen med en pensel dyppet i kaldt vann.
- 2Mens sukkeret koker, pisk eggehvitene i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med visp, til de akkurat danner myke topper. Tilsett sakte resten av sukkeret (1/2 kopp) og pisk videre til eggehvitene danner stive, glansfulle topper. Senk hastigheten til middels. Hell den varme sirupen i en tynn, jevn strøm (unngå å treffe vispene og sidene av bollen) og pisk til blandingen er tykk, blank og har dannet stive topper, og er helt avkjølt, ca. 8–10 minutter (bunn av miksebollen skal være kald å ta på).
- 3Med mikseren på middels hastighet, tilsett smør, en bit av gangen, og pisk til blandingen er tykk og glatt. (Blandingen kan først virke å skille seg, men etter hvert som mer smør tilsettes, vil den tykne og bli blank og glatt.) Tilsett vanilje og pisk inn.
- 4Smørkremen kan lages opptil én uke før servering og oppbevares i lufttett beholder i kjøleskapet. Hvis den er kald, la den komme helt til romtemperatur og pisk den igjen før bruk. Blandingen kan igjen virke å skille seg, men vil deretter bli blank og glatt.