Grønne løk- og sesamkjeks

Grønne løk- og sesamkjeks

oppskrift på sprø grønne løk- og sesamkjeks. perfekte som snacks eller tilbehør. enkel å lage, med få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 2 kopper usortert hvetemel
  • 3 store grønne løk, tynne skiver
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 2 mellomstore hvitløksfedd, presset
  • 1 teskje salt
  • 1 kopp (eller mer) kremfløte
  • 1/2 teskje orientalsk sesamolje
  • 1 egg, vispet for å blande (til pensling)
  • Sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 375°F. Bland de første fem ingrediensene i en stor bolle. Kombiner 1 kopp krem og sesamolje i en liten bolle. Bland det inn i de tørre ingrediensene. Tilsett nok ekstra krem med spiseskjeer til å blette deigen. Elt i 30 sekunder. Flat ut deigen til en 1/2 tomme tykk runding. Bruk en 2 1/2 tommer stor kakeutstikker dyppet i mel for å stikke ut kjeks. Samle opp restene og form dem til en runding. Stikk ut flere kjeks. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett. Pensle med eggeglaze. Strø over sesamfrø. Stek til kjeksene hever seg og toppen er brun, ca. 35 minutter. Avkjøl litt.