Kokosmakroner med limekrem og smørbrød

Kokosmakroner med limekrem og smørbrød

Lær hvordan du lager smakfulle kokosmakroner med limefyll. En enkel oppskrift på deilige kokos- og sitrus-sandwichkjeks, perfekt for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 pose (14 gram) med søtet, flaket kokosnøtt (ca. 1 1/3 kopp)
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/4 teskje salt
  • 4 store eggehviter
  • 1/4 teskje ren mandel ekstrakt
  • 1 spiseskje limeskall (revet)
  • 3/4 kopp fersk limejuice (fra ca. 6 lime)
  • 3/4 kopp sukker
  • 2 1/2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1/2 teskje salt
  • 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, i biter
  • 4 store eggeplommer
  • 1 dråpe grønn matfarge, hvis ønskelig
  • Spiselig gull- eller sølvglitter eller klart sukkerstrøssel (valgfritt)
  • Spesialutstyr: liten avlang slikkepott (valgfritt, men veldig nyttig); spiselig gull- eller sølvglitter; en kraftig, lufttett plastpose (ikke bølget)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag makroner: Forvarm ovnen til 160°C (325°F) med rister i øvre og nedre tredjedel. Legg to store bakeplater med bakepapir. Rør sammen kokos, sukker, mel og salt til det er godt blandet, tilsett deretter eggehviter og mandelessens og rør til det er godt blandet. Pakk deigen i en teskje, helst med en offset-spatel, og jevn ut med skraper, bruk deretter spatelen til å fjerne deigen fra teskjeen i en enkelt haug. Plasser hauger med den runde siden opp, med 2,5 cm mellomrom, på bakeplatene. Stek til de er lett sprette når du trykker på dem og bunnen er blekgull, ca. 8–12 minutter, og snu på platene halvveis i steketiden. Ta kakene ut av ovnen og dryss over spiselig glitter mens de fortsatt er varme, hvis du bruker det. La kakene avkjøle på bakeplaten i 1 minutt, før de flyttes over på rist for å avkjøle helt.
  2. 2Forvarm ovnen til 160°C (325°F) med rister i øvre og nedre tredjedel. Legg to store bakeplater med bakepapir.
  3. 3Rør sammen kokos, sukker, mel og salt til det er godt blandet, tilsett deretter eggehviter og mandelessens og rør til det er godt blandet.
  4. 4Pakk deigen i en teskje, helst med offset-spatel, og jevn ut med skraper, bruk deretter spatelen til å fjerne deigen fra teskjeen i en enkelt haug. Plasser hauger med den runde siden opp, med 2,5 cm mellomrom, på bakeplatene.
  5. 5Stek til kakene er lett sprette når du trykker på dem og bunnen er blekgull, ca. 8–12 minutter, og snu på platene halvveis i steketiden.
  6. 6Ta kakene ut av ovnen og dryss over spiselig glitter mens de fortsatt er varme, hvis du bruker det. La kakene avkjøle på bakeplaten i