Sprøstekte sjalottløk

Sprøstekte sjalottløk

Lær hvordan du lager crispy shallots, perfekte som garnityr eller snacks. En enkel oppskrift som gir sprø og smakfulle løk på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 kopper rapsolje
  • 1 kopp hvetemel
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 6 store sjalottløk, skåret i tynne ringer

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en middels stor kjele til den når 180°C på et frityrtermometer.
  2. 2Ha melet på en stor tallerken og krydre med salt og pepper. Arbeid i porsjoner og vend sjalottløkene i melet.
  3. 3Overfør dem til en stor hullsleiv eller en skje med hull, og rist av overflødig mel.
  4. 4Stek sjalottløkene i porsjoner, og rør et par ganger underveis, til de er lett gyldne og sprø, ca. 30 til 45 sekunder.
  5. 5Overfør med en hullsleiv til en tallerken dekket med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper.