
Sprøstekte sjalottløk
Lær hvordan du lager crispy shallots, perfekte som garnityr eller snacks. En enkel oppskrift som gir sprø og smakfulle løk på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper rapsolje
- 1 kopp hvetemel
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 6 store sjalottløk, skåret i tynne ringer
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en middels stor kjele til den når 180°C på et frityrtermometer.
- 2Ha melet på en stor tallerken og krydre med salt og pepper. Arbeid i porsjoner og vend sjalottløkene i melet.
- 3Overfør dem til en stor hullsleiv eller en skje med hull, og rist av overflødig mel.
- 4Stek sjalottløkene i porsjoner, og rør et par ganger underveis, til de er lett gyldne og sprø, ca. 30 til 45 sekunder.
- 5Overfør med en hullsleiv til en tallerken dekket med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper.
