
Stekt kalveloin med foie gras og kirsebærrød druesaus
Oppdag en eksklusiv oppskrift på ovnsbakt kalvelloin med foie gras og en søtlig kirsebær-rød druesaus, perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper lavsalt kyllingkraft
- 1 kopp storfekraft
- 2 kopper tørr rødvin
- 1 1/2 kopper små, uten kjerner, røde druer
- 1/4 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 1 teskje Worcestershire-saus
- 1/2 kopp avrent villkirsebær i sirup (for eksempel amarena)*
- 1 3 1/2-punds trimmed, benfri kalvestripseteloin
- 2 spiseskjeer olivenolje, pluss mer til pensling
- 1 spiseskje hakket fersk rosmarin, pluss hele kvister til garnityr
- 1 spiseskje hakket fersk timian, pluss hele kvister til garnityr
- 1 blokk på 6 til 8 unser med kokt andef foie gras, kuttet på langs i skiver på 1/4 tomme (valgfritt)
- *Finnes i spesialbutikker for matvarer og på nettet fra buonitalia.com.
Fremgangsmåte
- 1Til sausosen: Kok opp begge buljongene til det er redusert til litt over 1 kopp. Sett til side. Kok opp vin og de neste tre ingrediensene i en annen kjele, og rør til sukkeret er oppløst. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til det er redusert til 1 ½ kopp, ca. 30 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør druer til en liten bolle; tilsett kirsebær i drueblandingen. Hell den reduserte buljongen i druesirupen. Kok opp og la det småkoke til det er redusert til ¾ kopp, ca. 10 minutter. Kan lages i forveien. Kan lages 2 dager i forveien. Dekk frukten og sausbasen hver for seg og oppbevar i kjøleskapet.
- 2Kok opp begge buljongene til det er redusert til litt over 1 kopp. Sett til side.
- 3Kok opp vin og de neste tre ingrediensene i en annen kjele, og rør til sukkeret er oppløst. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til det er redusert til 1 ½ kopp, ca. 30 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør druer til en liten bolle; tilsett kirsebær i drueblandingen. Hell den reduserte buljongen i druesirupen. Kok opp og la det småkoke til det er redusert til ¾ kopp, ca. 10 minutter. Kan lages i forveien. Kan lages 2 dager i forveien. Dekk frukten og sausbasen hver for seg og oppbevar i kjøleskapet.
- 4For kalv: Pensle kalven med olivenolje. Strø over hakkede urter. Pakk kalven inn i plastfolie og la den stå i kjøleskapet over natten. Plasser risten rett under midten av ovnen; forvarm til 220°C (425°F). Krydre kalven med salt og pepper; la den hvile i romtemperatur i 30 minutter. Varm opp 2 ss olje i en 36 cm ovnsfast stekepanne over middels-h



