Karamelliserte poteter

Karamelliserte poteter

Lær hvordan du lager karamelliserte poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til middagen. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund små (1 1/2 til 2 tommer store) hvite kokepoteter
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1 1/2 spiseskje usaltet smør
  • 1 1/4 teskjeer salt

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3Dekk potetene med kaldt, saltet vann, ca. 1 tomme over potetene, i en 3-liters tykkbunnet kjele og kok opp. La småkoke, uten lokk, til de er akkurat møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet i en sil og la potetene avkjøle litt. Når potetene er akkurat kalde nok til å håndteres (men fortsatt veldig varme), skrell dem og del dem i 1/2-tommers brede båter. Kok sukker i en 30 cm tykkbunnet stekepanne, uten å røre, over moderat varme til det begynner å smelte. Fortsett å koke, av og til å røre, til sukkeret smelter og blir til en gyllen karamell. Tilsett smør og salt, og rør til smøret er smeltet. Legg i potetbåtene, og rør forsiktig med en tresleiv eller varmebestandig gummaspatel fra bunnen av pannen for å dekke potetene med karamell (karamellen vil stivne og danne små klumper). La det småkoke, uten lokk, av og til å røre, til potetene er gjennomvarme og eventuelle klumper av karamell har smeltet og dekket potetene jevnt, ca. 10–12 minutter.
  4. 4Dekk potetene med kaldt, saltet vann, ca. 1 tomme over potetene, i en 3-liters tykkbunnet kjele og kok opp. La småkoke, uten lokk, til de er akkurat møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet i en sil og la potetene avkjøle litt. Når potetene er akkurat kalde nok til å håndteres (men fortsatt veldig varme), skrell dem og del dem i 1/2-tommers brede båter.
  5. 5Kok sukker i en 30 cm tykkbunnet stekepanne, uten å røre, over moderat varme til det begynner å smelte. Fortsett å koke, av og