Biff med Bordelaise-saus

Biff med Bordelaise-saus

lær hvordan du lager deilige steaks med sauce bordelaise, en klassisk fransk rett perfekt for helgen eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp lavsalt storfebuljong
  • 2 unser storfebenmarg (fra fire 2-tommers tykke storfe-sålebiter)
  • 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) kaldt usaltet smør
  • 1 stor sjalottløk, finhakket
  • 1 kopp tørr rødvin
  • 4 1/2-tommers tykke New York stripsteaks (hver ca. 225 gram)
  • Hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3Kok opp kraften i en liten, tykk kjele over middels høy varme. Tilsett margbein; skru ned varmen og pochér forsiktig til margbeinet ser gjennomsiktig og grått ut, omtrent 2 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre margbeinet til en liten tallerken. Sett kraften til å trekke i kjøleskapet. La margbeinet avkjøles og bli fast, ca. 45 minutter. Skjær margbeinet i små terninger; dekk til og avkjøl. (Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar margbein og kraften kaldt.) Smelt 1 ss smør i en tykk, middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Tilsett vin og kok opp til det er redusert til nesten 1/2 kopp, ca. 5 minutter. Hell reduksjonen over i en liten bolle. Smelt 2 ss smør i en stor, tykk stekepanne over høy varme. Krydre forsiktig kjøttstykkene med salt og pepper. Legg dem i pannen og stek til ønsket stekegrad, ca. 3 minutter på hver side for medium-rare. Overfør kjøttstykkene til tallerkener. Hell vinreduksjonen i pannen og kok opp, og skrap opp de brune bitene. Skru ned varmen til middels. Visp inn de resterende 3 ss smør, én ss om gangen. Tilsett 1/4 kopp av den reserverte kraften fra margbeinet og de finhakkede margbitene. Kok til margbeinet smelter og sausen er jevn, mens du visper konstant, ca. 2 minutter. Tynn ut sausen med mer kraft, en spiseskje av gangen, hvis ønskelig. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over kjøttstykkene. Strø over hakket persille.
  4. 4Kok opp kraften i en liten, tykk kjele over middels høy varme. Til