
Chorizo
oppskrift og tips for bruk av chorizo, en krydret spansk pølse som passer til mange retter. lær hvordan du lager og serverer chorizo på best mulig måte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 pund guajillo-chili (ca. 14 stk.), uten stilker, frø og membraner
- 3/4 kopp mild eddik, for eksempel vinagre de pina eller utvannet usaltet riseddik, eller mer etter behov
- 900 gram grovhakket svinekjøtt fra skulderen
- 1/2 pund middels grovt svinefett
- 4 store hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje tørket oregano, helst meksikansk
- 2 teskjeer havsalt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1/4 teskje tørket timian
- 1/8 teskje malt allehånde
- 1/8 teskje malt nellik
- En stor skvett tequila blanco (valgfritt)
- 4 til 5 fot små svinepølsekapsler
- 1/4 kopp mild eddik, for eksempel vinagre de pina eller utvannet usaltet riseddik
Fremgangsmåte
- 1FOR CHORIZO: Bløtlegg chilikjerrene i en bolle med veldig varmt vann til de er myke, ca. 15 minutter. Sil av vannet, riv dem i mindre biter, og legg dem tilbake i bollen. Tilsett eddiken og mariner i 45 minutter, rør av og til. Overfør chilikjerrene og eddiken til en blender og kjør til jevnt, tilsett litt mer eddik bare om nødvendig for å få bladene til å løsne. Legg svinekjøttet, svinefettet og hvitløk i en stor bolle og bland godt sammen til det er smuldret og jevnt fordelt. Tilsett de moste chilikjerrene, oregano, salt, pepper, timian, allehånde, nellik og eventuelt tequila. Klem alle ingrediensene grundig sammen med hendene. Stek en teskje av blandingen i en liten stekepanne til den er gjennomstekt, smak til og tilsett mer salt om nødvendig. Dekk bollen godt til og la den stå i kjøleskapet i minst 1 dag, helst 3 dager, og vend på blandingen av og til slik at smakene blander seg godt. På dette tidspunktet kan chorizoen deles opp i mindre porsjoner, noen til umiddelbar bruk i ulike retter, og andre som kan fryses i opptil 3 måneder. Hvis ønskelig, er dette også tiden for å fylle noe eller hele kjøttblandingen i tarmrør.
- 2Bløtlegg chilikjerrene i en bolle med veldig varmt vann til de er myke, ca. 15 minutter. Sil av vannet, riv dem i mindre biter, og legg dem tilbake i bollen. Tilsett eddiken og mariner i 45 minutter, rør av og til. Overfør chilikjerrene og eddiken til en blender og kjør til jevnt, tilsett litt mer eddik bare om nødvendig for å løsne bladene.
- 3Legg svinekjøttet, svinefettet og hvitløk i en stor bolle og bland til det er smuldret og godt fordelt. Tilsett de moste chilikjerrene, oregano, salt, pepper, tim