Karamellisert løk- og sjalottløk-dip

Karamellisert løk- og sjalottløk-dip

Lær hvordan du lager en deilig karamellisert løk og sjalottløk dip. Perfekt som forrett eller tilbehør, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund store gule eller hvite løk, tynne skiver
  • 2 store sjalottløk, tynne skiver (ca. 170 gram totalt)
  • 4 kvister timian
  • 1/4 kopp olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 nykvernet svart pepper
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 2 spiseskjeer sherryeddik
  • 2 kopper rømme
  • 1/4 kopp finhakket frisk gressløk
  • 1/4 kopp naturell helmelk gresk yoghurt
  • 2 teskjeer løkpulver

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220°C. Bland løk, sjalottløk, timiankvister og olje i en stor stekeplate. Krydre med salt og pepper. Stek løkblandingen, rør om og skrap ned sidene av pannen hver 10. minutt, til blandingen begynner å brytes ned og bli gyldenbrun, ca. 45–55 minutter. Kast timiankvistene. Tilsett vin og eddik; rør for å løsne eventuelle brune biter fra bunnen av pannen. Sett løkblandingen tilbake i ovnen. Fortsett å steke, rør av og til, til den er dyp gyldenbrun og helt karamellisert, ca. 15 minutter til. Fordel løkblandingen på et stekebrett med kant for å avkjøle. Overfør løkblandingen til en skjærefjøl og finhakk. Overfør til en middels stor bolle. Rør inn rømme, gressløk, yoghurt og løkpulver. Krydre med salt og pepper. FORHANDSVARELSE: Dippen kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  2. 2Forvarm ovnen til 220°C. Bland løk, sjalottløk, timiankvister og olje i en stor stekeplate. Krydre med salt og pepper.
  3. 3Stek løkblandingen, rør om og skrap ned sidene av pannen hver 10. minutt, til blandingen begynner å brytes ned og bli gyldenbrun, ca. 45–55 minutter.
  4. 4Kast timiankvistene. Tilsett vin og eddik; rør for å løsne eventuelle brune biter fra bunnen av pannen. Sett løkblandingen tilbake i ovnen. Fortsett å steke, rør av og til, til den er dyp gyldenbrun og helt karamellisert, ca. 15 minutter til. Fordel løkblandingen på et stekebrett med kant for å avkjøle.
  5. 5Overfør løkblandingen til en skjærefjøl og finhakk. Over