
Romescosaus
Lær hvordan du lager en smakfull romesco sauce med denne enkle oppskriften. Perfekt til grillmat, tapas og som dip. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 tørket ancho-chili, stilket, frøet og ribber fjernet
- 1 rød paprika
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 4 hvitløksfedd
- 1/4 kopp redusert natrium kyllingkraft
- 1 (14- til 15-oz) boks hele tomater i juice
- 1 skive fast hvitt brød, skorpene fjernet og brødet skåret i små terninger (1/2 kopp)
- 1/4 kopp hasselnøtter, ristet
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1 spiseskje mild honning
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg chili i kokende vann til det dekker, til det er mykt, omtrent 15 minutter. Sil av vannet og skjær i tynne skiver. Mens chilien bløtlegges, rist paprika på risten til en gassbrenner over moderat høy varme, og vend med tang, til skinnet er svart, 7 til 10 minutter. (Alternativt kan du grille den på en grillplate ca. 5 cm fra varmen, og vende den, i 8 til 10 minutter.) Overfør umiddelbart til en bolle og dekk tett til, og la den stå i 10 minutter. Når paprikaen er kald nok til å håndteres, skrell den og del den i 8 biter, og kast stilker, frø og ribber. Varm opp olje i en tung, 30 cm stor stekepanne over moderat varme til den er varm, men ikke røykende. Fres hvitløk, og vend av og til, til den er gyllenbrun, 3 til 5 minutter. Tilsett chili, paprika og buljong, og la det småkoke under omrøring av og til til det meste av væsken har fordampet, 3 til 5 minutter. Tilsett tomater med juice, brød og hasselnøtter, og la det småkoke uten lokk, og rør av og til, til det meste av væsken har fordampet, 10 til 15 minutter. Rør inn smør, og overfør forsiktig sausen til en food processor. Tilsett honning, salt og pepper, og kjør til en grov puré. Smak til med salt.
- 2Bløtlegg chili i kokende vann til det dekker, til det er mykt, omtrent 15 minutter. Sil av vannet og skjær i tynne skiver.
- 3Mens chilien bløtlegges, rist paprika på risten til en gassbrenner over moderat høy varme, og vend med tang, til skinnet er svart, 7 til 10 minutter. (Alternativt kan du grille den på en grillplate ca. 5 cm fra varmen, og vende den, i 8 til 10 minutter.) Overfør umiddelbart til en bolle