
Lime- og soyasaus med ingefær
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull lime-soy-ingefær saus. Perfekt til asiatiske retter, grillmat eller som dip. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp lavsaltet soyasaus
- 1 spiseskje riseddik
- 2 spiseskjeer fersk limesaft
- 1 1/2 teskje sesamolje
- 1 spiseskje tynnhakket fersk ingefær
- 1 grønn løk, kun den grønne delen, finhakket
- 2 teskjeer svarte sesamfrø, ristet (se notat)
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene i en bolle. Dekk til og la det stå i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller lenger, for at smakene skal sette seg.
- 2Bruk umiddelbart, eller oppbevar i kjøleskapet i en tett lukket glassbeholder i opptil 5 dager.