
Kikertsalat
oppdag en enkel oppskrift på kikersuppe som er perfekt for en sunn og mettende middag. lett å lage, med få ingredienser og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper tørkede kikerter, eller 3 bokser á 15 unser kikerter, skylt
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 2 store løk, grovhakket
- 4 hvitløksfedd, hakket
- 1 kvist timian
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 4 kopper grønnsaksbuljong
- Kosher-salt
- 1 bunt brokkoli, stilkene satt til side til en annen bruk, delt i små buketter
- Flatbladet persille og ferske tarragonblader (til pynt)
Fremgangsmåte
- 1Hvis du bruker tørkede kikerter, legg dem i en middels stor bolle og dekk med kaldt vann slik at det er 2 tommer vann over kikertene. La dem blø over natten i kjøleskapet. Sil av kikertene. Varm opp olje i en stor, tykk gryte på middels varme. Tilsett løk, hvitløk og en kvist timian; kok, rør av og til, til løken er myk, ca. 10–15 minutter. Tilsett kikertene og vinen. La det småkoke til vinen er redusert til halvparten, ca. 2 minutter. Tilsett buljong og kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke til kikertene er veldig møre, 1 1/2–2 timer for tørkede kikertene, eller ca. 30 minutter for hermetiske. Kast timiankvisten. Arbeid i porsjoner og kjør kikertblandingen glatt med en stavmikser eller i en blender, tilsett vann i 1/2-koppers porsjoner om nødvendig, til den er jevn. Smak til med salt. FORHANDSVARE: Kikertsuppe kan lages én dag i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. I mellomtiden, kok brokkoli i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er sprø-myk, ca. 4 minutter. Sil av og skyll under kaldt vann. Varm opp suppen igjen. Fordel suppen i boller og pynt med brokkoli og urter.
- 2Hvis du bruker tørkede kikerter, legg dem i en middels stor bolle og dekk med kaldt vann slik at det er 2 tommer vann over kikertene. La dem blø over natten i kjøleskapet.
- 3Varm opp olje i en stor, tykk gryte på middels varme. Tilsett løk, hvitløk og en kvist timian; kok, rør av og til, til løken er myk, ca. 10–15 minutter. Tilsett kikertene og vinen. La det småkoke til vinen er redusert til halvpart