
Soltørkede tomat- og olivenbrød
Lær hvordan du lager smakfulle soltørket tomat- og olivenbrød. Perfekt til frokost, lunsj eller som tilbehør. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver med dobbel virkning
- 1 teskje natron
- 1 teskje salt
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje knust tørket rosmarin
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp avrent og hakket soltørket tomat i olje (finnes i spesialbutikker og noen supermarkeder), og ta vare på 2 spiseskjeer av oljen
- 2 store egg
- 1 1/2 kopper melk
- 3 spiseskjeer vegetabilsk fett, smeltet og avkjølt
- 1/2 kopp hakkede Kalamata- eller andre saltede svarte oliven
- 2 spiseskjeer avrent kapers på glass, finhakket
- 1/2 kopp finhakket fersk persille (helst flatbladet)
- 1 kopp nyrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Sikt melet, bakepulveret, natronet, saltet og sukkeret sammen i en bolle.
- 2I en liten stekepanne kok hvitløken med rosmarinen og pepperet i den reserverte oljen fra soltørkede tomater over moderat lav varme, mens du rører, til det er mykt og aromatisk, men ikke brunt.
- 3I en stor bolle visp sammen eggene, melken, smøret og hvitløksblandingen, tilsett melet og rør deigen til den akkurat er blandet.
- 4Rør inn soltørkede tomater, oliven, kapers, persille og Parmesanost.
- 5Fordel deigen i fire smurte og melete brødformer, hver 14,6 x 8,3 x 5 cm, og stek brødene midt i en forvarmet ovn på 175°C i 35–40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren.
- 6Ta brødene ut av formene og la dem avkjøle, med den ene siden opp, på en rist.
- 7Brødene holder seg godt, innpakket i plastfolie og aluminiumsfolie, i en uke i kjøleskapet eller en måned i fryseren.
- 8Sikt melet, bakepulveret, natronet, saltet og sukkeret sammen i en bolle.
- 9I en liten stekepanne kok hvitløken med rosmarinen og pepperet i den reserverte oljen fra soltørkede tomater over moderat lav varme, mens du rører, til det er mykt og aromatisk, men ikke brunt.
- 10I en stor bolle visp sammen eggene, melken, smøret og hvitløksblandingen, tilsett melet og rør deigen til den akkurat er blandet.
- 11Rør inn soltørkede tomater, oliven, kapers, persille og Parmesanost.
- 12Fordel deigen i fire smurte og melete brødformer, hver 14,6 x 8,3 x 5 cm, og stek brødene midt i en forvarmet ovn på 175°C i 35–40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut