Soltørkede tomat- og olivenbrød

Soltørkede tomat- og olivenbrød

Lær hvordan du lager smakfulle soltørket tomat- og olivenbrød. Perfekt til frokost, lunsj eller som tilbehør. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver med dobbel virkning
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje knust tørket rosmarin
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp avrent og hakket soltørket tomat i olje (finnes i spesialbutikker og noen supermarkeder), og ta vare på 2 spiseskjeer av oljen
  • 2 store egg
  • 1 1/2 kopper melk
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk fett, smeltet og avkjølt
  • 1/2 kopp hakkede Kalamata- eller andre saltede svarte oliven
  • 2 spiseskjeer avrent kapers på glass, finhakket
  • 1/2 kopp finhakket fersk persille (helst flatbladet)
  • 1 kopp nyrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Sikt melet, bakepulveret, natronet, saltet og sukkeret sammen i en bolle.
  2. 2I en liten stekepanne kok hvitløken med rosmarinen og pepperet i den reserverte oljen fra soltørkede tomater over moderat lav varme, mens du rører, til det er mykt og aromatisk, men ikke brunt.
  3. 3I en stor bolle visp sammen eggene, melken, smøret og hvitløksblandingen, tilsett melet og rør deigen til den akkurat er blandet.
  4. 4Rør inn soltørkede tomater, oliven, kapers, persille og Parmesanost.
  5. 5Fordel deigen i fire smurte og melete brødformer, hver 14,6 x 8,3 x 5 cm, og stek brødene midt i en forvarmet ovn på 175°C i 35–40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren.
  6. 6Ta brødene ut av formene og la dem avkjøle, med den ene siden opp, på en rist.
  7. 7Brødene holder seg godt, innpakket i plastfolie og aluminiumsfolie, i en uke i kjøleskapet eller en måned i fryseren.
  8. 8Sikt melet, bakepulveret, natronet, saltet og sukkeret sammen i en bolle.
  9. 9I en liten stekepanne kok hvitløken med rosmarinen og pepperet i den reserverte oljen fra soltørkede tomater over moderat lav varme, mens du rører, til det er mykt og aromatisk, men ikke brunt.
  10. 10I en stor bolle visp sammen eggene, melken, smøret og hvitløksblandingen, tilsett melet og rør deigen til den akkurat er blandet.
  11. 11Rør inn soltørkede tomater, oliven, kapers, persille og Parmesanost.
  12. 12Fordel deigen i fire smurte og melete brødformer, hver 14,6 x 8,3 x 5 cm, og stek brødene midt i en forvarmet ovn på 175°C i 35–40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut